donderdag 2 mei 2019

Een echt uitstapje

We spelen of we een hutjes vakantie hebben...
Dus een dagje “thuis” wassen  ed en uitrusten..boekje lezen..
De volgende dag een uitstapje   

Sables d'Olonne ligt aan zee, in een prachtige omgeving en omringd door bijzondere natuur (bossen, duinen en moerassen). De stad wordt dan ook niet voor niets de Hoofdstad van de Lichtkust genoemd.  





Daar naartoe natuurlijk
En natuurlijk moeten wij zoeken waar iedereen zo naar toe loopt. Bij een gratis parkeren plek onder de weg door, daar zou een tunneltje zijn..klopt..maar daar zou ook een bootje naar het centrum gaan.. klopt..maar vaart niet. Er is een die wel vaart..maar die gaat naar de vishal,en..hebben we net gezien en willen we niet..het stinkt er naar vis...

Dat wordt dus wandelen, langs de haven..er is genoeg te zien. Het is frisjes, maar droog..af en toe een stukje 
Blauwe lucht.. 
we kunnen ook niet mee met het pontje..ik zou met scootmobieltje en al zo de zee in kukkelen... en dat is te koud vandaag.




Terre de marins, vierde vissershaven van Frankrijk voor de waarde van de geloste producten, Les Sables d'Olonne is nog steeds een must voor diegenen die schaal- en schelpdieren willen proeven: edele vissen zoals tong, mazar ook inktvis, schelvis, zeebaars, sardines, makreel, zeeduivel of zonnevis vindt u in de kraampjes, afhankelijk van het seizoen. 



 

Veel verder het stadje in. Al die steile straatjes met hoge stoepen en toeterende  auto's... nee..een kopje koffie met zicht op de haven. ... een broodje kopen bij de bakker. 

En nog even op naar het volgende dorpje aan zee. 



Ook druk. Maar het zonnetje komt nog even door.. koffie vanuit ons eigen autootje! 

Op de camping hebben ze iets nieuws.. geen flessen water meer kopen, maar water tappen... goed initiatief... we laden heel wat in en vullen de enorme plastic afvalhoop niet verder aan...