woensdag 15 mei 2019

Musee du Quercorb

Gister waren we er even, maar toen was het museum  gesloten voor publiek. Er was een schoolklas we mochten er niet in. Dus voor we vertrekken eerst hier even heen.
15-5-19 dus...    

 
musee du Quercorb 
Geeft een impressie van het dagelijkse leven van 125 jaar geleden en heeft een aantal voorwerpen die uit het kasteel komen. Daarnaast nog wat oude muziekinstrumenten.Er is ook een man die ze maakt. Erg aardig. 
Zo is het toch weer bijna 12 uur voor we op pad gaan. Met behulp van kaarten en TomTom vinden we weer een mooie route, die de plaatsjes omzeilt. Weer heel, heel mooi.

Bij Carcassonne zien we de burcht liggen. We zouden er niet heengaan hadden we afgesproken.. Maar ja.. als je het dan ziet opdoemen in de zon.. toch maar?
Carcassonne, Occitaans: Carcassona, is een vestingstad in Frankrijk. Het ligt in de regio Occitanie op 90 km ten zuidoosten van Toulouse, globaal tussen de Pyreneeën en de Montagne Noire. De stad ligt aan beide kanten van de rivier de Aude en ook het Canal du Midi gaat door de stad BeschrijHet wordt het niet... we kunnen met ons campertje niet in de buurt parkeren. De parking voor campers is te ver lopen... moet dus, tot onze spijt even wachten... 

Mislukt... we komen er niet in... we proberen toch nog wat foto’s te maken. De rest is van internet dan maar. want het lukte echt 
mooi niet.. geen parkeerplaats op loopafstand voor hoge campers.. we proberen wel...en nog een keer..  maar nee..
De batterij van het scootmobieltje haalt het niet. Vooral omdat je toch omhoog moet en de batterij ook al niet van keitjes houdt( mijn rug trouwens ook niet ,,) 

Broodje en aardbeien gekocht en aan de rivier de Aude opgegeten. In de zon. En weer verder over kleine wegen. 


Beschrijving

Languedoc-Roussillon is een regio in het zuiden van Frankrijk. Languedoc-Roussillon bestaat uit de historische Franse provincies Languedoc en Roussillon. Daarbij horen ook de landstreken Rouergue en Albigeois, de Cevennen met het Nationaal Park Cevennen, de Causses, de Camargue, de Minervois en de Vallée du Rhône.

Dan de Languedoc door.. de bergen verdwijnen.. dan wijngaarden... wijngaarden en nog meer wijngaarden. Het wordt uiteindelijk gewoon saai... hoe mooi het ook is..     
het laatste stukje grote weg. 

De camping die we in onze gedachten hadden is nergens  te vinden. We komen op een andere uit.. ach... wat maakt het uit...we hebben wat we nodig hebben... we hebben betaald, zien morgen wel weer hoe ie heet en waar die ligt.
In elk geval vlak bij zee... 

Verstuurd vanaf mijn iPhone