vrijdag 3 mei 2019

Op naar het zuiden...

In ons kleine stacaravannetje hebben we een planning gemaakt voor de eerste dagen. Het is kil, maar meestal droog.. in de auto hebben we geen last van de wind. 
We hebben de kaart bestudeerd..in 3 dagen naar de Pyreneeën.. en dan via de westkust voorlopig.
We zijn hier nooit eerder geweest en het landschap boeit ons. 

Het was toch wel even wennen..inpakken voor je weggaat... en wachten tot de receptie open is om de sleutel weg te brengen. Het was wel lux... niet uit de auto klimmen voor de wc..op een echte stoel zitten..een eindje kunnen drentelen in huis... 
in die dingen zitten veel ramen, dus lucht genoeg. Onze eigen bedden namen we uiteraard mee naar binnen... 
om  5 over 9 rijden we toch... ..alles schoon achtergelaten, want schoonmaken kost bijna €50,- ..dat geven we liever op een andere manier uit! 

Op de kaart zoeken we weer grote wegen, maar ook karresporen..het is prachtig..alles groen..alles bloeit, op etens en lunch tijd is er altijd wel een strandje. 



Bakkers heb je nog steeds overal hier! En meer dan alleen stokbrood. Vandaag hadden we een heerlijk bruin broodje. 

De eb en vlied is hier enorm..er zijn dan ook heel wat wadlopers, die naar een eiland voor de kust lopen. We kijken er graag naar. 

Dan de wijnstreek van Bordeaux' in..  

Voor de meeste mensen is Bordeaux de hoofdstad van het Franse departement Gironde. Voor fijnproevers echter klinkt de naam als muziek in de oren want voor hen is Bordeaux de streek waar topwijnen het levenslicht zien. In het totale wijngebeuren is Bordeaux een begrip en vaak ook dé maatstaf als het gaat om de kwaliteit.
Een Bordeaux is overigens een wijn afkomstig uit het gelijknamige productiegebied. Bovendien zijn er aan de naam tal van begrippen gekoppeld. Zo is er bordeauxrood (een intens rode wijnkleur), een typische bordeauxfles of bordelaise, Bordelese pap of bouillie bordelaise (een besproeiingsmiddel tegen schimmelziekten), een bordelees vat of barrique bordelaise (fust van 225 liter of 300 flessen), sauce bordelaise (een rode wijnsaus), enz...Bordeaux is niet alleen het grootste kwaliteitswijngebied van Frankrijk, maar ook van de gehele wereld.  
Elke wijnliefhebber weet bovendien dat Bordeaux het kloppend hart is van de Franse wijnbouw. Het vakmanschap van de wijnbouwers staat op een uitzonderlijk hoog niveau, want hun topwijnen genieten terecht wereldfaam. Gelukkig zijn er voor de echte wijnliefhebber ook nog betaalbare klassewijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.  




Morgen gaan we wel eens wat wijn uitzoeken.. 
ons kleine campinkje ligt midden in het gebied.. heel romatisch... 
de zon schijnt, moet je wel de goede kant op kijken..want de regenwolken pakken zich samen. En de wind laat ook weten dat ie er nog steeds, heus wel is...



Camping Chez Gendron ligt in het zuid-westen van Frankrijk, te midden van de door zon overgoten wijngaarden van de regio Blaye, vlakbij het dorpje St. Palais. Ten zuiden, op circa 60 km van de camping, vindt u de stad Bordeaux en ten noorden, op circa 50 km, de Atlantische zandstranden van Royan. De door de bossen en wijngaarden omzoomde camping met zuidwestelijke en terrasvormige ligging biedt een schitterend uitzicht op de 5 km verderop gelegen riviermonding La Gironde.