donderdag 9 mei 2019

In de Spaanse Pyreneeën

We hadden het bijna opgegeven met de kou, de wolken, de buitjes... uiteindelijk is dit wel een eind van huis. Toch op weg naar de Spaanse Pyreneeën. 
Ongeveer net zo ver als Råda, maar dát voelt een stuk dicherbij.... 
Vanmorgen vroeg op..huisje moet schoon en op tijd leeg. Voordeel is dat we al om 9 uur weg rijden..en om half 11 bij de geplande camping zijn... nog geen koffieplekje tegen gekomen... Er verschijnen .wolken boven de bergen... waar blijft die sneeuw van eerder in de week?  Niet meer te zien.... 
we komen weer een Lidl tegen.. tja Aag... we zijn nu eenmaal groenten eters.. en die vinden we nergens zo mooi als bij  onze hofleverancier! 
Er gaat weer een grote bak champions mee... 
en natuurlijk een croissantje voorbij de koffie! Die eten  we op de parkeerplaats nog op. Langs deze wegen zijn weinig rustplaatsen. En zowaar... verrassing... 1 km na de Lidl is een hele mooie plek... . Dus weer ten onrechte gemopperd. 



In een speurtocht op internet hadden we in maart ergens een mooi campinkje gevonden.. 12 plaatsen, in een klein dorpje, met nederlandse eigenaars. 
Een outdoor centrum..daarbij geven ze ook cursussen bergklimmen, je kunt er abseilen( of zo iets) in bomen klimmen,   raften, Spaans leren, wijn proeven. Tja.wat zullen we kiezen.... 
ik bel om te vragen of ze een invalidentoilet hebben, vraag of we ook welkom zijn als we  alleen maar een stukje gras nodig hebben... Mag.... 
daar gaan we dus heen.... 
tot onze verbazig herinnert de baas ons telefoontje.. we hebben alle ruimte! Er is niemand..heerlijk.. 



De tocht hierheen prachtig mooi.tussen de sneeuw, het heel jonge groen..in haarspeldbochten naar de tunnel die op 1880 meter ligt.. 
we zien dat ie morgen dicht is ivm werkzaamheden... 
Túnel de Bielsa-Aragnouet

Tunnel Aragnouet-Bielsa

link={{{nummer}}}
Tunnel Aragnouet-Bielsa.jpg
KruistPirineos / Pyrénées
Lengte3.070 meter
Openstelling11-1976
Intensiteit1.100 mvt/dag
Locatiekaart

De Bielsatunnel, formeel de Túnel de Bielsa-Aragnouet(Spaans) of Tunnel Aragnouet-Bielsa (Frans) is een tunnel gelegen op de grens van Frankrijk en Spanje. De tunnel, onderdeel van de Spaanse A-138 en de Franse D173 is gelegen in de Pyreneeën, ten noorden van het dorp Bielsa. De tunnel is ruim 3 kilometer lang

We hebben geluk.. het weer is helemaal opgeklaard, op de camping eten we in alle rust maakt Martin onze grote bak champignons klaar  en eten die buiten  op. Mét een stokbroodje, van de Lidl! 
De gieren zweven boven ons, de zwaluwen vliegen om ons heen en de kerkklok maakt horloges overbodig. 
Het enige wat aan ons geluk ontbreekt is internet... dus een andere keer de foto's...