zondag 12 mei 2019

Graus is het ‘hoofdstadje’ van de streek Ribagorza en hier bevinden zich de voornaamste instanties en winkels van het gebied.

De oude kern van Graus is in 1975 tot kunsthistorisch monument verklaard. Er zijn nog stukken van de oude stadsmuur te zien en de drie toegangspoorten (Chinchín, Linés en Barón)  tot de oude stad zijn bewaard gebleven. In de wijk Barrichós heerst nog de middeleeuwse sfeer en loopt u door smalle geplaveide straatjes. Hier liggen enkele statige huizen zoals dat van Mur, Solano en Fanón.

Het meest opvallende is echter het grote plein, Plaza Mayor. Het harmonische plein heeft een zuilengang en de huizen aan het plein zijn gedecoreerd en de muren beschilderd. Er zijn verschillende bouwstijlen te onderscheiden. Het huis Casa Consistorial heeft een Mudéjar arcade en is in de renaissancistisch Aragonese stijl. De huizen Casa Pentineta en Casa Barón zijn versierd met allegorische schilderingen.

N

H

Wat doen we... na de heerlijke maaltijd hier ( de fles wijn  is helemaal op.. ) hebben we natuurlijk super geslapen. De nachten zijn koel... en lang... 
ons bruine broodje is alweer gebracht
Nog een keer naar Graus. Wat nog leuker is nu we weten dat goede vrienden hier ook waren? Of blijven we in de zon zitten. . ? We zien wel..de dag is nog lang.... 
bovendien heeft Graus het druk met wachten op die oude, Spaans sprekende vrienden! 



w