woensdag 1 mei 2019

1 mei

1 mei...gister gaf een mevrouw ons een lelietje van dale. Het pronkt op te tafel en schenkt extra geluk..er zitten 13 bloempjes aan. 
Vandaag is alles dicht en na een aantal jaren hebben we niet zoveel zin in in weer een kranslegging met  weer belangrijke mannen en nepbloemen.   



In Frankrijk is het op 1 mei dubbel feest: de Fransen vieren namelijk maar liefst twee ‘feestdagen’.

Ten eerste is het May Day. Dit is eigenlijk een soort feest om het begin van de lente te vieren. In het oude Rome werd het al gevierd als het feest van Flora. Zij was de godin van bloemen, planten en vruchtbaarheid.
Ook is 1 mei de internationale dag van de arbeid. Ook in Nederland vieren wij op 1 mei de Dag van de Arbeid. Het enige verschil is dat de Fransen op deze dag een nationale vrije dag hebben en wij in Nederland niet. Helaas!   
 

Als je op 1 mei in Parijs bent is het je vast al opgevallen: overal op straat zijn bloemenverkopers. Dit is een traditie van May Day. Zij verkopen boeketjes van de zogeheten Muguet de mai. In het Nederlands is dat het Lelietje-van-Dalen.  De traditie is dat je dit aan een goede vriend of vriendin geeft als teken van waardering en het staat symbool voor de lente. Het draagt het gezegde: treize fleurs portent bonheur! Hoewel 13 bloemetjes aan een steeltje zeer zeldzaam is. Een Lelietje-van-Dale draagt namelijk meestal 6 tot 12 bloemetjes aan een steeltje. Iedereen mag op 1 mei deze bloemen verkopen zonder hiervoor fiscaal te worden aangeslagen. Dit is een speciale regeling in de wet.

Nou begint het feest van de lente met zon..maar halverwege de dag heeft ie er weer genoeg van.
Een veranda geeft voordelen..het is niet koud en de luifel houdt ook de paar regendruppels tegen. 
 
Van de rellen in Parijs merken we niets.. er zijn hier wel gele hesjes, maar dat xijn keurige, aardige Nederlandse
jongeren  die de camping zomerklaar waren.




Eind van de dag wordt het fris. We gaan naar binnen. 
Het is een gezellig hokje:op de folder van de camping is het echt keurig:


Een ontspannen gezinsvakantie beleef je bij RCN la Ferme du Latois, in de zonovergoten Vendée. Het kindvriendelijke park ligt op een voormalig boerenerf. De boerderij en de stallen uit 1800 zijn nog grotendeels intact en fungeren als hoofdgebouw en recreatieruimte. Gelegen op het schilderachtige Franse platteland en toch vlakbij zee, is la Ferme een ideale vakantiebestemming.

De Vendée is de streek met de meeste zonuren van heel Frankrijk. Deze omgeving leent zich dus bij uitstek voor een aangename kampeervakantie. Op de camping van la Ferme du Latois vind je de ultieme rust en een gemoedelijke sfeer. Opvallend zijn de bijzonder ruime kampeerplaatsen; een grote plek met veel ruimte om te spelen. Kies voor extra comfort en huur een koelkast voor bij je kampeerplaats.

Op la Ferme du Latois vier je comfortabel en luxe vakantie, zonder je zorgen te maken over het opzetten van een tent of caravan. Het vakantiepark verhuurt compleet ingerichte stacaravans, variërend in formaat en faciliteiten.


Ze hebben wel gelijk.. natuurlijk ziet de plattegrond er iets royaler uit. Naast ons bed hebben we allebei 10 cm.. , maar alles is er.. en..het meest belangrijk..goed bed  


Het is een mooi plekje..




Zoals gewoonlijk hebben we weer een bende...de was is gedaan , de halve inventaris naar binnen verhuisd.. het was zo netjes. We hebben er weer een klerezooi van gemaakt. Dadelijk koken en een rustigavondje