zaterdag 4 mei 2019

We hebben internet op de camping, dus kunnen we tv kijken. , we zijn natuurlijk vaker op pad, maar zo maar, in je autootje de doden herdenken... het wil niet op de één of andere manier  . Dus we zijn blij dat we dit met de Nederlanders kunnen meemaken. 


 Hier wordt de 8e de oorlog herdacht.. morgen is het gewoon zondag, op de 8e zijn heel veel winkels dicht. 

We vertrekken op tijd van de camping.. we willen een eind afzakken. Het goede weer wachten we niet af.. het is kil, fele opklaringen en sporadisch een bui. Eigenlijk prima rijweer..we passeren de Dordogne en de Girinne, die hier bijna de zee in gaan. Het is een prachtig mooi land...   
 

Het dunbevolkte Département Gers is gelegen in de streek Midi-Pyrenees in Zuidwest Frankrijktussen de Dordogne en de Pyreneeën en tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.




De Gers is onstaan tijdens de Franse Revolutie in 1790 uit de opdeling van de provincie Gascogne. Het departement hoort nu bij de regio Midi-Pyrénées. Industrie ontbreekt vrijwel volledig in de Gers, maar daarvoor in de plaats vindt u een volledig intact gebleven ongerepte natuur met glooiende heuvels, prachtige landschappen en aan de horizon de indrukwekkende Pyreneeën. 


Nadeel van al die mooie weggetjes is toch dat er bijna geen koffieplekjes zijn. Maar, daar vinden we wat op. Er is een prachtige plek, temidden van wuivend graan, bloemen,zon. 
Totdat, als de koffie net klaar is, er auto's verschijnen met kano's. 
En auto's om ze weer mee te nemen en sjouwers.... 
ze sturen ons net niet weg, maar de rust is over..koffie opdrinken en verder.  


en eetplekje is het volgende probleem. En je je moet eten om in leven te blijven. 
Dat kan vast bij dat oeroude kerkje. Een ruïne? Nee.toch nog in gebruik. En bij een kerk hoort een begraafplaats..de dood is nooit echt ver weg... 

Wat een toestand..eerst dacht ik dat er een wild zwijn lag.. maar de man die hier ligt, hield van de jacht..en een ander hield van tuinieren, kun je wel zien..het plantje heeft het eeuwige leven.. hij niet...
Op het pleintje voor de kerk kunnen we in alle rust ons broodje eten...

In een glooiend landschap, omgeven door zonnebloemen en romantische dorpen, op een steenworp afstand van de Pyreneeën, bevindt zich Domaine Lacs de Gascogne.



Een bosrijk terrein van 12 hectare gelegen aan drie meren. Verspreid over ons terrein vind je slechts zo’n 80 plaatsen, waarvan 25 verhuuraccommodaties. Wat een ruimte! Deze ruimte, in combinatie met al onze faciliteiten, de Zuid-Franse zon en een ongedwongen sfeer, zorgen voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud.

Welkom thuis in de streek van de bon-vivant, de Gascogne!



Leuke camping!