vrijdag 19 augustus 2016

Zon in Helsinki

We hoeven maar 94 km naar Helsinki. Dus tijd genoeg om onderweg boodschappen te doen, koffie te drinken en te genieten van de zon. De eerste 85 km zien we alleen maar bomen. Op wat kleine plaatsjes na.Ook hier krijgen de berken al weer hun eerste gele blaadjes. 
Maar 10 km voor Helsinki begint de drukte:  de jachthavens en de files 

Er verschijnen grote winkelcentra, industrieterreinen. 
Als we de stad inrijden gaan we even bestuderen waar de boot zondag vertrekt. Heel Helsinki wordt op de schop genomen. De Tom Tom weet het ook niet precies. Maar we weten  nu hoe het zit. Zondag zal het wel rustiger zijn. 
We rijden ook naar het Sibelius monument. Dat ligt behoorlijk buiten de stad. We weten de richting, en hoeven niet te zoeken...
Er staan 6 grote bussen, de Hop on,Hop off bus rijdt langs. En Chinese en Japanse  fototoestellen zoemen... .. Armen wijdt, of om de nek van Sibelius. In, onder en bovenop. De Selfie stokken prikken zowat in je ogen..Gelukkig hebben ze maar een kwartier tussen het vertrek en de komst van een nieuwe lading toeristen, kunnen wij ook even  kijken.tja.. Wij horen ook bij die toeristen meute..
. Dan naar de camping, buiten de stad. Tenminste..dat was 25 jaar geleden zo.... Nu ligt die midden in een heel nieuw stadsdeel. We bekijken de kaartjes, wat willen we zien..de metro ligt op 250 mr van de camping.