zaterdag 27 augustus 2016

We gaan nog niet naar huis



Park Narodowy Gauja, rozciągający się na powierzchni 920 km2, jest największym kompleksem parkowym w krajach bałtyckich. Odnajdziemy na jego terenie aż kilkanaście pól kempingowych!

Gelukkig hebben we een Nederlands boekje

" Apalkalns ligt in een landelijke omgeving aan een mooi meer, op 9 km van het centrum van het historische Cesis. De kleine camping heeft voor Letse begrippen erg goede voorzieningen voor campers, zoals geasfalteerde plaatsen met een eigen vlonderterras en een waterstortplaats. Verder zijn er ongeveer 15 blokhutten en een tiental trekkersplaatsen voor tenten en caravans op het gras aan de oever van het meer. De sanitaire voorzieningen en stroompunten zijn prima voor elkaar, en er is een gezamenlijke keuken. Er zijn wasmachines en drogers, alsmede een overdekte gelegenheid om de was te drogen. " uit één of ander gidsje.
Maar vooral op aanraden van onze reisleiders.

Ja..vanmorgen overwegen we een dagje te blijven nog.. Vandaag weer eens opgeruimd, was gedaan en gewoon in de zon gezeten op deze heerlijke camping.. Totdat .. De Duitse equivalent van "we gaan nog niet naar huis" opduikt. 
Een tv programma waar we altijd met veel genoegen naar kijken, het geeft een goed gevoel om daar niet met mee te hoeven.. Nee..wij zijn niet zulke sukkels... . Daarom vinden we het programma zo leuk. Het geeft je een " nee, kijk ons dan" gevoel... En dat is heerlijk om te bedenken.

Het kan ons niks schelen.. We gaan er lekker voor zitten. Tegenlicht op de foto,s, maar dichterbij sluipen  vind ik net te genant ... 
Maar eerlijk is eerlijk..het is een boeiend eind van de dag. We gaan er voor zitten... Kijken hoe iedereen op z'n plek gezet wordt, hoe sommige eigenwijzelingen dat niks vinden, om het vervolgens te doen... 
Ja....wie weet hoe lang ze nog moeten....
Als de groep in het beginrondje zit, zien we een meneer, stiekum achter zijn caravan aan de pils zitten. 
En een mevrouw snel de douche gaat gebruiken. Morgen wordt het dringen. 
Dus..zij gaan nog niet, maar wij gaan morgen verder, richting huis.