donderdag 11 augustus 2016

De laatste dagen

Zo langzamerhand gaan we hier afronden. Dat wordt hard werken dus..poetsen, boenen, wassen. Vandaag de eerste spullen verzameld en opgeruimd.. 
Het weer is aan het veranderen, er zit al een beetje herfst in de lucht...of nee, dat ligt aan ons.. Want hier weggaan is meestal pas als de herfst eraan komt...volgende week is het hier weer stralend weer.  
Maar de laatste dagen was het  te koud... En een hele regendag..hebben we hier dit jaar nog niet meegemaakt. Een nuttige dag om nog een beetje jam te maken. En te proeven natuurlijk!  Van Henny kregen we nog wat frambozen en van Jan en Ria een potje hjortron jam.  Verder nemen we geen eigen gemaakte jam mee..we hebben nog onderwegplannen...  We gaan immers via de Baltische staten huiswaarts... 
Maar vanmorgen scheen de zon weer  en konden we weer gewoon buiten eten.
 Wie moet nou de omgeving in de gaten houden als wij hier niet meer zijn.?...dus profiteer van de nieuwtjes uit de buurt .Volgend jaar kopen we een spionnetje. .........
De steiger van de buren is klaar. Ons ouwe bootje, de ouwe kano.. Alles ligt eraan... 
Het is een heel avontuur als de buurjongens hun nieuwe drone in de bomen schieten en hun vader er aan te pas moet komen om het ding uit de boom te halen. Een goed idee van Martin, om boven de aan elkaar gebonden plankjes een haak te maken ..het duurt een paar uur, maar het lukt.. Ook één van de vele hagedisjes kijken toe..
 Nu nog een laatste keer koffievisite bij de camping, de Björnbynmensen gedag zeggen.., dan geen smoezen meer..morgen aan het werk! Zondag vertrekken we..