woensdag 24 augustus 2016

Natuur, cultuur

23-8
Het ziet er druilerig uit, na een natte en vochtige nacht. 
Wat doen we: de weersverwachting is niet denderend...maar ja..we zijn hier, en dat openluchtmuseum willen we toch zien. We wagen het erop..het is tenslotte nog net droog. Inpakken dus, eerst de douche, je weet nooit wat je morgen weer tegenkomt.
Net niet als eerste zijn we bij het museum. Er staat al een bus Duitsers . Het plan tegengesteld te lopen werkt prima. 

Er staan gebouwen uit het Estland, de meeste  van de 17e eeuw.  Het winkeltje is wel nieuwer.. Zo krijgen we een aardige indruk en kunnen ook de huidige gebouwen beter duiden. 
We gaan ook nog even naar een nieuw winkelcentrum. Daar zijn we zo uit..alle voor anderen bekende kledingmerken hebben daar grote winkels..
 
Het is droog gebleven en de zon komt door. 
Op naar het natuurreservaat Lahemaa Rahvuspark aardig, we hebben wel het idee dat we weer in Zuid Zweden zijn. Behalve de ooievaars dan.  de kust is bekend om de grote zwerfstenen.

Aan de kust ligt ook een zeer bekend klein kunstmuseum, een rijke verzamelaar heeft daar 600 schilderen uit de 20 eeuw van Estsche kunstenaars verzameld. 

Een interessante collectie
 Als we een glaasje fris gaan drinken met een citroensmaakje worden we weggejaagd door de wespen.
Het grote nadeel van de nazomer. Het is zowaar warm geworden. En laat.. Op naar de camping..Maar..is het wel een camping? Straks de foto,s. 
Want dit blog schrijf ik pas de 28 e. We kunnen hier eten, dat doen we..met een koele witte wijn.het is laat en geen zin meer in een blog.  We sturen de kinderen een fotootje van onze mooi opgemaakte borden......hier gaat jullie erfenis.. Ach .. Het zijn mac.Donald prijzen ....


Enne.. Overmoedig..het was de 23e pas!