woensdag 31 augustus 2016

Jesus

Dat kun je hier , in Vilnius wel zeggen. 
Als je in alle kerken die we gezien hebben overal een gebedje had moeten zeggen , zaten we nu nog niet op de camping. 
Na een stuk of 12 houden  we het dan ook voor gezien





We zijn op tijd in de stad , hebben een parkeerplek vlak bij de Kathedraal. Eerst koffie natuurlijk... Als we eenmaal aan de wandel zijn komt dat er niet meer van

We vinden het wel een gezellige stad.Hoewel... Het is wel oppassen... Overal auto's, ook in de voetgangersgebieden. Maar de winkeltjes moeten bevoorraad worden natuurlijk. Het is trouwens veiliger dan op de grote weg. De Lithouwers die wij tegen komen, zijn ongeduldig..vlak voor, achter en opzij, overal komen auto's vandaan. 

Na een lange wandeling eten we iets en gaan naar het Byzantijns museum, toevallig komen we het tegen.. Een misser in de boekjes, daar staat er niets over in. Mooie beelden, allerlei goud  en zilver..in de Sovjettijd hebben ze alles opgeslagen in de pilaren en achter de gepleisterde muren. Nu staat er voor ontzettend veel geld in het museum. Mooi, achter glas. Maar zo'n cape wil ik ook wel.

We horen net op de radio dat de Paus naar een armere kerk wil? Kan nog even duren.. Bijzondere stad.. Fijn dat we het gezien hebben.