dinsdag 30 augustus 2016

De grens gepasseerd

Voor we Letland uitrijden willen we nog naar zo'n groot slot. Die dingen horen in Frankrijk, zijn ook ontworpen en gebouwd door Fransen. In St. Petersburg struikelde je er ook over. 
We willen het dus wel even zien, maar ook niet te veel tijd aan besteden .. We rijden er dus heen, bekijken de buitenkant, zien dat de volgende rondleiding pas over een uur is .
Geen nood. Ons internetabonnement uit Zweden werkt ook in de Baltische staten. En we zijn morgen aan het eind van de maand en hebben nog een beetje. Dus we bekijken de binnenkant op de i Pad.
Boodschappen doen , de laatste in Letland. We vergeten benzine te tanken,  in Estland was het rond de €1,10 per liter, in Letland rond de €0,96.... Zo kun je nog eens wat kilometertjes rijden. 
Geen nood het is hier rond de €1,--. 
Ook is onderweg eten wel reuze gemakkelijk, niet elke dag, want ons  eigen prutje smaakt ook erg goed.  Maar als je een heel eind wilt rijden, is het handig. Vandaag op een leuk plekje,, ons drankje op de foto )ziet er lekker uit( en was het ook) 
Het is handig dat we iets gegeten hebben, scheelt ten slotte ook afwas. We zijn laat, want we zoeken erg naar deze camping. De tom tom leidt ons over te kleine zandpaadjes, en dat is in de regen toch niet helemaal de bedoeling. Op die momenten is de kaart toch onontbeerlijk! 
Camping "Appeleiland" ligt erg leuk. Jaren geleden door een Nederlander opgezet. Nu herinnert alleen de naam aan die man. De huidige beheerder spreekt vast goed Litouws , meer is niet nodig..we zijn de enige op de camping. Hij zit te wachten om eten te maken, tot 10 uur zijn we welkom. Gister waren we met z,n driëen op de camping en hadden elk een eigen wc en douche. 
Hier kunnen we dus echt kiezen.