zaterdag 20 augustus 2016

En nog meer zon..

De weersverwachting is fantastisch. 
We staan vroeg op, nog niet helemaal gewend aan het uurtje eerder..de klokken, de radio wijzen "onze" tijd. Dat laten we, behalve de horloges dan...anders raken we er helemaal niet aan gewend. Ook aan de overkant blijft het een uur eerder..

Met de metro en een plattegrondje op stap . Altijd even zoeken hoe het werkt, maar het lukt. Om half 10 zitten we bijna aan de koffie. Nog niet zo eenvoudig, bijna alles is nog dicht. En in staande koffie drinken hebben we geen zin. 
Er staan maar een paar dingen op het programma.. Eerst naar de kerken die we willen zien.. We vinden overal de weg naar boven.Rare gewoonte toch, die dingen altijd bovenop  een berg te zetten. En helemaal in de scootmobielloze tijd...
Martin gaat op verkenning uit.. De Dom ga ik niet in..niet de moeite waard.

In de russisch orthodoxe kerk is een doopdienst aan de gang. Dus zien de trappen op te komen.. Lukt!
Het is een heel gedoe... Het meisje blijft huilen...moet ook helemaal in het water..de priester staat ervoor. Wat zout, wat zalf.. Alles wordt uit de kast gehaald.. Dan ook nog 3 rondjes rond het altaar..dan de doopjurk aan... De dopeling valt uitgeput in slaap.. En de priester maar doorpraten..gelukkig zingt er af en toe iemand , en dat weerklinkt prachtig..
Een uur later kunnen we de kerk bekijken. We eten op de markt, bij de haven..in de zon. Het geplande museum heeft juist een tentoonstelling die we ooit in Amstelveen gezien hebben. Het is ook eigenlijk te mooi weer om naar binnen te gaan. 
We zijn moe van de stad en maken een rondvaart..zo zien we deze mooie stad vanaf het water. 
Dan is het mooi geweest.. Weer naar de metro, terug, boodschappen in het winkeltje bij de camping, en een eigen kopje koffie in de zon .