donderdag 11 mei 2017

Even uitslapen maar

Donderdag
Allereerst bedankt voor het medeleven, terwijl de auto in de garage stond uit te rusten... 
Ondanks de andere vakantie die we vierden, waarin we het heel goed hadden, zijn we blij dat het ergste vakantieleed tot nu toe autopech was... dan heb je niks te klagen natuurlijk...

Als we ooit de camper weg moeten doen,nemen we een extra aanhanger mee voor alles wat we nu gemist hebben... ons oventje, het grilletje, beetje zout en suiker, een koffiezet apparaatje.. enz.. 

Vandaag eerst goed nagedacht.... we gaan via Bretagne terug... en we blijven hier een dag. Kunnen we alle troep opruimen. De vuile niet bij de schone was, 
maar eerst koffie...
dan begint het te gieten.... niet zo'beetje.dat was niet de bedoeling..  We laten de troep de troep en pakken in..    geen internet..geen mensen van de ANWB die  kunnen bellen nee... We gaan dus, al is het maar 100 km verderop. 
Opschieten doen we niet, maar we rijden. Tot Cahors, want we willen nog naar Bretagne. 

Dinsdagavond  met de beheerder van de huisjes afgesproken dat we konden blijven zolang we wilden. Ook nog een nachtje extra, als de auto nog niet klaar is. 
En aangezien we niet vaak zo,n bed hebben.... 
Ook de mooie badkamer wordt intensief gebruikt. Om 11 uur rijden we weg, op woensdag, we hebben nu de kans de Tarn( in elk geval het mooiste gedeelte) vanaf de andere kant te bekijken.
Een spannend weggetje. Als we beneden zijn bellen onze vrienden....de auto is klaar! Maar de meneer raadt aan eerst ons tochtje maar af te maken.. tussen 12 en 2 is de garage weer dicht.. 
we rijden dus rustig verder. 

Het is heel wat rustiger dan de vorige keer..een doordeweekse dag, het toeristenseizoen nog niet begonnen. Straks wordt het in file kanoën over de Tarn. Het is wel erg mooi! En vanaf de Zuidkant inderdaad heel andrrs, mooier...De auto roept... we hebben geen rust... 
Bij de eerste  zijweg gaan we weer naar boven
Het weer is minder.. het is bewolkt, .. maar het is droog! 
Nog een mooie weg over een hoogvlakte , eeuwen oude wegen, schaapskudden, en 
De voor deze streek zo karakteristieke schuilhutjes voor de herders.
En om 2 uur staan we voor de deur..   Auto nog niet klaar.. 4 uur... nou ja..dat overleven we ook nog wel. Wel gooien we onze spullen vast in de auto. Inmiddels een halve auto vol. We gaan wat eten 
Brengen de huurauto weg, rijden met een taxi weer terug. Half 5.. en nu nog de rekening...  MAAR OM HALF 6 is het zover. We rijden naar een kleine Nederlandse camping aan de Tarn, heerlijk.... niet hoeven zoeken naar woorden. 
Wanneer gaan die Fransen eens Engels leren, of Zweeds..mag ook. Het leven hier zou voor ons heel wat simpeler zijn! 
Helaas geen wifi hier, wordt dus een dagje later dat je ons volgt. Ook wel rustig..even niks!
En vandaag dus... ( donderdag) hebben we gereden. Zijn nu in Cahors. Leuke stad, zo te zien.. maar we willen niet zijk nat worden, dus we doen het met de folder... misschien morgenochtend .. als het droog is.
en dat Bretagne doen we ook niet... we rijden rustig op huis aan. Na het weekend zijn we weer in Eindhoven dus . En na het daaropvolgend weekend vertrekken we weer..
ALS... we minder wispelturig zijn dan vandaag!