donderdag 4 mei 2017

4 mei, dodenherdenking

Het is al jaren geleden dat we, samen met veel Nederlanders 2 minuten stil konden zijn op 4 mei. Als je zonder Ned. Radio of TV even niet oplet, is het zo half 9. Zeker op een camping. 
Voor zo,n soort herdenking moet je je verbonden voelen. 
Wij waren, net als miljoenen andere Nederlanders op de dam.. op de tv. Want dat lukt tegenwoordig..  zijn we blij mee. Verder kijken we niet..teveel oorlogskinderen.. heel diep in ons zit nog die angst. 

Over tot vandaag... het ziet er goed uit. Beetje fris nog, maar een stralende blauwe lucht. Nederlands 4 mei weer. Een telefoontje van de ANWB( we behoren tot hun intimi trgenwoordig, we spreken elkaar elke dag) bevestigt onze vermoedens al... voor volgende week dinsdag zitten we binnen....  we missen het kamperen wel. 
Frankrijk herdenkt maandag de kapitulatie, en heeft een vrije dag.  Ons campertje moet geduld hebben.. wij ook... 

We gaan maar eens nadenken. Nu hebben we een appartement, morgen gaan we 2 dg naar een hotel. Maar we willen zelf ook nog wel eens iets te eten maken.. ontbijtje, avondbroodje... ons wijntje in de avond.. 
we gaan naar de Carrefour, kopen een mes, wat borden, een kaasschaaf..., een afsluitbare fles ed. ,  en brood voor vandaag natuurlijk. Sjouwen hoeft niet meer...
De H&M levert schone kleding..wordt weer een aardig wandelingetje( voor Martin dan) want de Carrefour ligt ook hier aan de rand van de stad. 


Thuis kunnen we nog een uurtje in de zon zitten. Als die uit de tuin is wordt het koud. In huis zetten we de verwarming aan. 
En nu nog wat opruimen en beter inpakken ... we komen morgen al met een AH tas , ipv een nette koffer het hotel in.