zondag 7 mei 2017

De tweede ronde.


Verkiezingen weer vandaag.. de 2e , definitieve ronde. Frankrijk kiest een nieuwe president.
We willen, voor we uit Narbonne vertrekken, nog even gaan kijken en een kopje koffie met een vers  croissantje nuttigen. Maar voor we weg gaan een heel gedoe ... we zouden niet betaald hebben en moeten alsnog  €246,- betalen. Bankbewijzen, niks overtuigt. Uiteindelijk wordt met booking.com gebeld.. betaald.. ..en niks geen excuses! 
Op naar het plein wel druk,maar niet zo gezellig als in dat piepkleine stadje, 14 dg geleden. Ook geen politie. Er zijn dan ook meerdere stembureau's.

Macron heeft gewonnen, horen we om 8 uur op het journaal. 
Na ons kopje koffie nog even naar de mooie kerk en het klooster.  Er wordt hard aan gewerkt. 

De onvoltooide kathedraal van Narbonne, gedateerd uit de 13de en de 14de eeuw, bezit een groots koor die, met zijn 41 meter onder het gewelf, het hoogste gotische koor in Zuid-Frankrijk is! In de axiale kapel bevinden zich parels als een schitterend altaarstuk, en een polychromatische steen uit de 14de eeuw. De Schatzaal bezit op haar beurt een rijke collectie zilversmidswerk, wandkleden en liturgische voorwerpen. Vergeet daarna niet even te gaan wandelen door de vredige gotische kloostergang, alvorens u richting de Aartsbisschopstuin gaat, waar u de tijd kunt nemen om de luchtbogen en de zuidelijke toren van kathedraal, maar ook de voorgevel van het nieuwe paleis te bewonderen. Het Aartsbisschoppelijk paleis, waar het stadshuis, het Kunstmuseum en het archeologische museum zijn ondergebracht, bestaat uit verschillende delen: Het oude, oorspronkelijke romaanse paleis, de burchttoren Gilles Aycelin, het nieuwe paleis in gotische stijl, de torens Saint-Martial en de Madeleine. De burchttoren, gedateerd eind 13de en begin 14de eeuw, biedt vanaf zijn bovenste terras een prachtig uitzicht over Narbonne, de kust, het massief van Corbières en de Pyreneeën!
Nog even de fotosessie bekijken
En dan op weg, naar ons volgende plekje, vlak bij de auto. 1000 x beter, dit appartementje.. weer delf wat eten gemaakt en onze gastvrouw komt 2 stukken appeltaart brengen. De vogels zingen, we zitten op het platteland