woensdag 2 september 2015

Sneeuw, kou en een beetje regen

Gisteravond nog een mooi kleurtje buiten.. Zo zien we het niet vanuit de flat! Maar zo ver is het nog niet..
Als we net op weg zijn zien we in Kaupanger eindelijk een staafkerk.en niet eens een bijzondere, maar toch . We hebben ze niet opgezocht dit jaar.Het leven duurt (hopelijk) nog langer.. Het is één van de dingen die misschien niet veranderd zijn? 
Niet vergeten brood en kefir te halen.. We komen niet veel winkels meer tegen. Want direct na de ferry naar Færland, en gaan we de oude weg naar Auerland op.
ASFALT... Dat is nog eens handig...er is wel veel veranderd sinds we de eerste keer hier waren..Sommige ferry's gaan alleen nog in de zomer.. Ook naar Auerland is nu een tunnel van 25 km...  Die nemen we dus niet..we hebben al weer een ruime 10 km tunnel achter de rug.. 
Bovenin komen we in de sneeuw( ja Koos..nu ligt er sneeuw!)
En ondanks het feit dat het hier 3 graden is, lopen we toch een eindje en eten hier ons boterhammetje op. De accu van de auto zorgt voor verse koffie..
We doen erg lang over deze weg
Geen wonder..het is ook zo mooi.. Het stormt, af en toe valt er wat regen.. 

Boven het Auerland fjord is een mooi uitzichtspunt. We kijken op het dorp, 
Zo nietig ver weg.. We rijden naar beneden.. Nog steeds even mooi. Af en toe moeten we uitwijken  voor een bus .. Mensen vanaf het cruiseschip, die er om beurten even afmogen. Of een enkele camper
Beneden is het warmer. We rijden door naar Flåm. En ja hoor daar ligt weer zo,n bootje met 2500 mensen aan boord. Groter dan het hele dorp. Maar ze zijn het hier gewend. En verdienen er goed aan.. 
Als je vreselijke souvenirs wilt kopen, moet je hier zijn
Vanaf de camping horen we als de boot weer vertrekt!