dinsdag 15 september 2015

In Bad Bentheim

YOnbegrijpelijk.. Gister nog op de boot..vandaag in Bad Bentheim. We zijn als eerste op de boot zo ongeveer en als eerste in het buffetrestaurant. Dat is onze vaste plaats de hele reis. Alkerlei lekkere dingen staan klaar ., al spoedig zijn er meer mensen.,die rennen om 
hun bord vol te scheppen. Dadelijk is het op..
Borden vol,die staks in de afvalbakken verdwijnen. 
Veel plezier hebben we in een groep Duitse jongetjes, die nemen eerst een bord vol friet
en plunderen dan de ijsbakken er zijn hele discussies gaande..
Nee. ... Dan de bus vol Noren.. Die vliegen op de wijn af. Minstens 8 glazen gaan er  per persoon doorheen. Sommigen nemen er vast 2 mee..zal gezellig worden in de bus straks. En al die andere wijndrinkers( zit bij de prijs in begrepen) , hoeven die geen van allen meer te rijden straks? 
Maar geen verder geklaag . Het was lekker, veel goedkoper en beter dan de Stenaline! Als eerste van de boot. Het stormt en regent  hevig. Eerst maar iedereen laten vertrekken.... 
We gaan niet kamperen, we rijden nog een uurtje en om 9 uur hebben we een prima parkeerplek! 

De volgende ochtend, vanmorgen dus,  was het droog...opvallen op de deense autowegen..overal el tanks!
We halen geen Deense kronen,de tank zit vol. Koffie,thee..brood. We hebben alles. We rijden achter elkaar Denemarken weer uit.  Op de korte koffiepauze na dan. Maar we komen de snelweg niet af . We willen  naar huis! 
Bij Ikea Hamburg stoppen we.. We hebben een nieuwe mat nodig . De eieren zijn uit een kastje gevallen . Vergeten goed dicht te doen.. Opruimen zien we niet zitten dus ja, weer een Ikea! om een nieuwete kopen.
De reis gaat zeer voorspoedig.. In Bremen halen we broodjes. En weerstaan de verleiding om de winkel leeg te kopen..Druiven, komkommers, tomaten.. En wat een prijzen..  We doen het maar niet, op een flinke tros druiven na.   Morgen, in Eindhoven de rest. 
Op een typisch Duitse camping, van Nederlandse eigenaars vinden we een plekje voor de laatste nacht.