dinsdag 1 september 2015

Gister gewoon geen zin

Tja onze oudste dochter jarig.. Overal in Noorwegen hangen de vlaggen dan ook uit.
We hebben gewoon gewacht op het mooie weer voor we naaar de tunnel reden die onder de gletsjer doorgaat niet voor niks. Maar we zijn er nog niet...

Eerst moeten loslopende koeien, schapen en geiten ontweken worden. Er zijn wildroosters die met een zonnepaneeltje op electriciteit gaan. Dat durven die beesten niet aan, wij crossen er zonder veel gehobbel overheen..
Dan op naar de fjaerland tunnel. Ze houden wel van tunnels die  Noren. Je moet je best doen de mooie fjorden nog te zien.. Kilometers hebben we al gehad. Maar..in de swnter zal het best prettig zijn..je komt nog eens ergens. En niet altijd die ferry.
Jaren geleden ontdekten we  dat deze onder de Jostedalsbreen doorgaat. We vonden dat zo indrukwekkend. We herinnerden ons ook het mooie koffietentje en tenslotte is vandaag Mirjam jarig..
De koffie met GEBAK kun je niet meer zien..maar goed ook.. Was veel te lekker. 
We zijn er alleen. De toeristenbussen zijn net weg en zullen nog komen( ook hie sluiten het seizoen af)  na de koffie naar buiten..daar is het toch mooier

We rijden nog een eindje verder en staan zo ongeveer alleen op een supercamping in Sognedalsfjørden. En hier blijven we vandaag een beetje klussen en uitrusten. We hebben wel veel gereden, veel gezien en veel foto,s gemaakt.. Die moeten ook verwerkt worden!