woensdag 9 september 2015

Naar Stavanger


"Een heldere nacht. Niet zo mooi als gister, toen we helemaal in het donker stonden. Maar op een camping branden nou eenmaal lampen . Van de vaste plekken is er niemand, de huisjes worden bezet door zakenmensen, aan hun kleren te zien,  verder is er nog één Zweed, in een grote camper. 
Om even over 9 zijn we alweer op pad. 
Direct een grote waterval. Ze hebben er maar een bruggetje over gemaakt. We zien het niet zitten er naar toe te klauteren..De zon kan er nog niet bij... 
Een nadeel van al die bergen... Je weet dat ie er is, maar niet voor jou. Gister zijn we van onze planning af geweken omdat we geen camping vonden die nog open is. En na een nachtje vrij staan heb je die nodig.  Dus als we al die tunnels door zijn( we krijgen de rekening thuisgestuurd..)  kijken we bij een haventje hoe we op een mooie manier  naar Stavanger kunnen komen.
Mooi koffieplekje..de bankjes staan klaar..  Trouwens..waar is het hier niet prachtig. We zullen vandaag behalve tunnels ook nog 2 ferry,s tegenkomen,  die naar Sand is de eerste.
Direct bij de aankomststeiger is een aardig plekje om te eten.Kunnen we de pont ook weer zien vertrekken.. 
Het weer wordt alsmaar beter, laag voor laag trekken we uit.En  opnieuw staan er banken voor ons klaar. De boterhammen moeten we zelf klaarmaken. En de afwas straks ook. 
Geluksvogels zijn we. De westkust van Noorwegen, waar het altijd regent, daar zitten wij in de zon.
Tja..en verder..tunneltje door en hup weer bij een ander fjord .We raken toe aan een zelfde uitzicht..
Ach..nog een ruime week dan zien we elke dag dezelfde kerktoren weer.. Is na 5 1/2 maand ook niet slecht..
Nog één pontje, morgen de volgende. 
En doen we nog even een poging  om de beroemde preekstoel te zien. Maar dat is 2 uur lopen en het scootmobiletje kan die stenen, stijgingen en afdalingen  niet aan. M,n voeten ook niet..Het weggetje erheen is zelfs nu nog hardstikke druk.de parkeerplaats ook..en daar mag je ook nog een aardig bedrag voor betalen.
.In de zomer lopen de mensen er in file heen..dus blijft het behelpen met een internetplaatje.Eigenlijk wel zo handig. . 
We vinden een mooi plekje om de nacht door te brengen.Morgen een pont en dan de stad in.