vrijdag 4 september 2015

Route aanpassen?

Née.. We gaan niet via de Cote du Soleil naar Hirthals. Vanaf vandaag  wordt er niets meer aangepast in onze route.  Zelfs al regent het pijpenstelen. We gaan nu naar Bergen. Morgenmiddag is het daar droog, zeggen ze van de weersverwachting.  En na zo' n mooie dag als gister hoort de regen erbij.

Het is het eerste stuk droog. We rijden voorbij mooie plekjes. We zien ook de helicopter, die we vanaf de camping zagen naar boven vliegen met grote rollen kabels.. Nieuwe waterkracht. Wat een werk vraagt dit overal grote machines en werkmannen. In het fjord ligt ook een vissersboot.
Verder onderweg komen we veel mooie plekjes tegen. Tijdens de koffie is het droog
De bankjes staan klaar. Maar dan zet de regen echt door. Gewoon doorrijden. In de tunnels is het droog. En op de plekjes waar we een foto willen nemen.. Nee..het is andersom..als het zo regent zie je die mooie plekjes niet 
Zo ook niet bij het plekje waar we zouden kamperen.. De hoge trap naar boven, naar de w.c , is net iets te veel van het goede. 
En ook na de ferry
Komen we geen geschikte camping meer tegen. Wel veel grote winkels..voor een ruime nk 200,- hebben we voor 2 dagen groente...dan doemt er een Ikea op... Een echte, met Zweedse vegaballen... Die nemen we. 
Een half uurtje later zijn we op de  Bergen camping. De mevrouw belooft dat het weer beter wordt.We geloven haar..voor volgend jaar deze tijd  .. Ze verkoopt grote paraplu's.............!