zaterdag 12 september 2015

Nog even rust.

Bij de camping waar we nu zijn aangeland, zouden we niet stilstaan. Maar ja..we willen douchen en stroom voor onze apparaten. En iets comfort, want de regen komt eraan. En we willen een nachtje  extra blijven. Zo langzamerhand lijken we een rijdende verzameling van overbodige spullen.. Weg ermee, voor we alles in Eindhoven moeten opruimen.. 
Dit is één van de weinige campings op de route die open is. 
De route uitgezocht.. Geen idee.. Dit stuk Noorwegen is nieuw voor ons. Vest Agder en Rogeland heet de streek

 Het is even wennen.. Sommige stukken wanen we ons in Zweden
Klopt ook wel, want we zitten op de hoogte van Dalsland . De bergen zijn over het algemeen hoger. Er zitten ook woeste stukken tussen, halverwege de tocht zitten we in een wintersport gebied. 
Overal wordt aan de weg gewerkt. Er komt een tijd dat heel Noorwegen ondertunneld is

De stenen zijn weer nodig om nieuwe wegen aan te leggen. En ook dat gebeurt op grote schaal. Ach.. Vroeger moest je om de berg heen, of er overheen..nu ga je er dwars doorheen. En dat is in de winter wel zo handig. 
Vroeger bouwden ze tenslotte al bruggen im niet door het water te hoeven rijden.
De camping van nu dus..
Verrassing..onze actiekortingskaart is geldig.. Voor 150 kr mogen we staan. En krijgen nog geld voor de douche toe.. Het internet is gratis en de andere voorzieningen optimaal. In de zomer is het hier waarschijnlijk heel druk.. Nu staan we weer supermooi.. Onthouden dus: Byglands..de Nesetcamping.
En nu aan de schoonmaak,voor. De regen doorzet!