zondag 7 september 2014

-R4-Naar spannende gebieden

26 -8-14
Vanmorgen redelijk op tijd op. We rijden naar het hotel waar we de auto parkeren . Half uurtje toch ruim.





















De bus bij de parkeerplaats van het hotel ,komt na 10 minuten, nog 10 min later op het vliegveld. Koffer en scootmobieltje op de bagage band en er komt directiemand met een rolstoel.












.Geen keuze.. Zitten en we worden ontvoerd. Langs alle rijen. Door de douane en verder..
Maar.. De vertrekgate is veranderd. En als je eenmaal door de douane bent..pech.. Er is geen weg terug.
Ook dat wordt geregeld. In een soort veevervoer wagen met liften naar de goede wachtplek. Nog net op tijd voor de wc en een kopje koffie. En voor we er erg in hebben worden we weer weggereden. Als eerste in het vliegtuig.
Wat een gemak.
Maar zo simpel is het niet. Bij controle wordt het vliegtuig afgekeurd en we moeten er allemaal, met de trap weer uit . In de bus, een eind rijden , met de trap het vliegtuig weer in. De assistentieservice had hier niet op gerekend. Die zijn koffie drinken Gelukkig geen echt probleem..
Alles is in orde want anderhalf uur later landen we in Moskou.











Daar staat weer een flinke Rus met een rolstoel klaar. Martin kan hem net bijhouden. De batterij lijkt zoek maar komt weer terecht.op de terugreis de batterij maar zelf meenemen. Koffers halen en o wonder, karretje uitklappen.... 2 uur vertraging.. Zou het goed gaan?
Achter de douane is een mevrouw met een bord in de hand..













die belt een taxi en 2 uur door de files van Moskou verder zijn we er.. Ikea, Mediamarkt, Macro, alles komen we tegen. 1000 auto,s, waarvan 1 Lada. De rest het Europees verkeersbeeld. Alles krioelt door elkaar.Geeft niet..aan de voorruit hang onze bescherm engel























Op de boot verwelkomd met brood met zout, en naar de hut. Stenaline achtig, alleen grotere ramen..en..het raam kan open!
Kennismaking met onze reisleidster, de reis begeleidster, en 14 mede reizigers. Het lijkt aardig . Uitgebreid (te) eten.. Onze juf regelt voor ons een kamer op de derde verdieping, ipv op de tweede. Even in en uitpakken. Het lijkt een goede ruil, het scootmobieltje kan gewoon op 2 blijven staan.
En op tijd naar bed. Het tijdsverschil is 2 uur..

Location:Leningradskoye shosse,Moskou,Rusland