zondag 7 september 2014

-R10 - Iconen te over




31-8-14
GORITSY
Klooster van St. Cyrillus aan het Witte M
Het is zondag vandaag. De tafel is extra mooi gedekt, het personeel ook. Het ontbijt is elke dag zo lux dat ze echt niet kunnen verzinnen wat we nog meer zouden willen hebben.
Dan info over St Petersburg. Het ballet blijkt niet in de mooie zaal te zijn waar we gedacht hadden. Dat doen we dus niet.. Deze reis is al duur, maar er zijn grenzen . Ook de dagexcursie kost €100,- ook dat doen we maar niet. We zien wel wat we doen.. We zijn niet de enige die er zo over denken.Onze juf zit in een moeilijke positie. Want ook de Russische reisbegeleiding zit er bij. ... En die moet de excursies immers verkopen. Gelukkig is ze daar erg handig in.
Dan nog even tijd voor informatie over belangrijke schrijvers, componisten en nog wat anderen grootheden in de Russische cultur.

















Half 12 legt de boot aan en gaan we met 5 bussen naar een klooster. Nog 9 mannen en 6 vrouwen wonen hier. Vooral het iconen museum is erg mooi. We mogen geen foto,s maken. Die zoeken we later op internet wel op. Aan boord hebben we dat alleen rond de grote steden.





































Onze juf stelt voor het laatste kwartier naar de boot te lopen , zo hebben we nog even tijd de kleine houten huisjes te bekijken. Bij ėėn man worden we binnen genodigd.. Martin gaat even kijken.


























Om 3 uur het Traditionele Slavische diner , er is weer heel mooi gedekt. Servetten in kleur, de salade vooraf in de kleuren van het land..
In de middag alleen activiteiten waar we geen zin in hebben.. Wodka proeverij en Russische liedjes zingen. Dus even tijd voor zomaar niks.
Dan nog een pianoconcert van Chopin, alweer eten en het laatste deel van de film
En ondertussen varen we door prachtige gebieden.,,





















Location:Goritsy/ kiillo-Belozersky Convent