zondag 7 september 2014

-R9- Feest in het gouverneurshuis



































30-8-14

YAROSLAVL
Stadsbezichtiging per bus, lokale markt (vrije tijd), Kerk van St. Elijah de profeet (van buiten), Kerk van St. Nicolaas de Wonderdoener (van binnen), interactieve tour door het voormalige gouveneurs huis (Kunst galerij)
Het regent, en nogal hard. De chauffeur zoekt de beste plekjes uit, zodat iedereen door de open deur foto,s kan maken.

Bij het gouverneurshuis, een museum stappen we uit. De gids daar is verkleed als een dochter uit de Tolstoj verhalen. Het huis is net zo ingericht. Schilderijen van de familie, maar ook een kamer met impressionisten. We leren de betekenis van bloemen, wat je iemand ook geeft.. Het is altijd positief...












































En bij het bal wordt Martin als eerste uitgenodigd voor de wals. Zou ik ook gedaan hebben.

















Dan naar de St. Nicolaas kerk die nog maar 4 jr oud is. De architectuur is nieuw, maar mag maar in één stijl. Zou dus net zo goed 500 jr oud en opgeknapt kunnen zijn.Ik wacht buiten. De trappen zijn wel erg hoog. En onze lieve Marcha regelt dat het busje er vast aankomt en ik niet in de stromende regen, maar in de warme auto kan wachten.


























Dan op het laatst nog naar de overdekte markt.Dat is prettig, iedereen is kleddernat. We kopen verse pruimen.



























De gids vertrekt. Eigenlijk hebben we die niet nodig, onze juf weet er minstens zoveel van. Als we aan boord aan de lunch zitten is het droog. In de middag weer ons dagelijks info uurtje, over de taal en cultuur. Weer erg interessant.
Om 5 uur info over de Russische thee ceremonie, te vergelijken met de Engelse hightea en de Zweedse fika. Alleen dronken de mannen er hier graag flink wat wodka in. We krijgen allemaal een koje, met een schoteltje vol lekkers. Als we even in de hut zitten vliegt er nog een grote groep kraanvogels over. Het kan niet op






















































Weer eten , deel 3 van de film en weer een lange,mooie dag achter de rug.





































Location:Yaroslavl