maandag 8 september 2014

R -13- de Hermitage






































Om 8 uur legt de boot aan in St. Petersburg . In de binnenhaven, 25 km van de stad. Maar na het ontbijt staan de bussen klaar. Wij in een kleintje, de 14 deelnemers, onze juf en onze Marcha.Er komt ook nog een uitstekend Nederlandse gids bij. We wonen 25 km van de stad, maar de files zijn hier kleiner.
Na een half uur zijn we in de binnenstad. Een rondrit, met fotopauze. Die zijn de moeite waard. Toch valt het een beetje tegen... Mooi, maar minder Russisch dan Moskou. Tsaar Peter wilde ook een Europesche stad bouwen. Goed gelukt.






























































De Petrus- en Paulusvesting (Russisch: Петропавловская крепость, Petropavlovskaja Krepost) is een vesting uit het begin van de achttiende eeuw in de Russische stad Sint-Petersburg. In de op het Hazeneiland in de rivier de Neva gelegen vesting, tegenover het Winterpaleis, bevinden zich enkele musea en de Petrus- en Pauluskathedraal.

Een rondwandeling over het terrein van de St. Peter kathedraal. Als de dagelijks kanonschot van 12 uur wordt afgevuurd zijn we in de buurt. Een (weer) uitgebreide lunch, deze keer in hotel Moscow, dan naar de Hermitage.

Sinds de achttiende eeuw wordt elke middag om 12 uur een kanon dat op de Petrus- en Paulusvesting staat afgevuurd. Oorspronkelijk had dit ten doel de inwoners van Sint-Petersburg de tijd te melden of de mensen te waarschuwen als het waterpeil van de Neva steeg en er gevaar voor overstromingen bestond.














Hoe moet dat nou... Er is zoveel te zien... En de zalen zijn zo prachtig. Dus wordt het een bliksem bezoek. Dat kan niet anders... Helaas....











































































Vlug, vlug... Eten en weg.
Naar de dynamische kozakken folk show Bagatitsa. Een dynamisch optreden. Het is fijn weer in ons goede bed te liggen. De boot vaart niet, dus is het rustig..geen sluizen.





































Location:St. Petersburg