zondag 7 september 2014

-R5-Een dagje Moscow


Woensdag 27 augustus

Het giet, als we om 8 uur aan het zeer uitgebreide ontbijt zitten. . En nog iets erger als we om 9 uur in het busje stappen. Rondrit door Moskou.. Mooi..door de beregende ruiten.
Op het Rode plein stappen we uit.. Foto's. ..eerste druppels op de lens. Nog erger is dat het Rode plein deze week is afgezet voor de taptoe.. Grote tribunes, oefenende militairen met allerlei muziekjes door elkaar, paarden met drijfnatte berijders in capes. Dus niet het mooie totaal beeld, maar we gunnen iedereen een pleziertje. Op de terugreis zien ze er alweer vrolijker uit" .































Jammer..er niet omheen gelopen.. Het regende ook zo hard.












De sprookjesachtige gebouwen gaan we niet in.. Net tijd om geld te halen en weer verder. Lunchen in de grootste winkelstraat van Moskou, maar niemand gaat verder, tot het busje ons weer komt . We gaan lunchen. Binnen is het warm en droog.
Het scootmobieltje doet niet veel meer. We merken dat het ding niet van regen houdt. Het heeft nog meer hekel aan dit weer dan wij. Wij lopen tenminste braaf achter de gids aan.


Bij het Kremlin, die mooie kerken stappen we weer uit. Het meisje van de boot regelt dat we via een omweggetje naar binnen kunnen. Niks door de scanner, geen trappen, messen inleveren. Nou hadden we die ook niet bij ons, maar we hebben altijd een hekel aan die controles.
Aardige bewakers. We mogen zelfs op de rijbaan lopen.. Anderen worden er af gejaagd..op de stoep of op de zebra. Maar net als iedereen mogen we geen foto.s nemen in de kerken.
We bezoeken de kathedralen waar de Tsaren gekroond zijn, naar de kerk gingen en waar ze begraven zijn. Prachtig.. Die tsaren hadden overigens wel geluk: terwijl iedereen in de Russisch orthodoxe kerk blijft staan en op de koude stenen knielt, hadden zij een mooie stoel om op te zitten. En hun God vond dat prima, hij waardeerde dat met een enorme macht om nog rijker en machtiger te worden.































We hebben een boekje..ligt in Björnbyn.
Gelukkig wordt het droger, het scootmobieltje krijgt er ook weer zin in. Weer in file terug naar de boot. Alle 17 miljoen Moskovieten willen op ook naar huis. En dan ook nog de 10 miljoen die net buiten de stad wonen zijn waarschijnlijk in hun auto gaan zitten.
Net op tijd voor het eten thuis en hup..Martin gaan op de Moskou bij nacht toer. Met de metro . Daarover morgen meer. Hierbij één foto dan. Die metro vond Martin fantastisch. De groep en onze reisleidster zijn trouwens erg leuk.
Een combinatie daarvan hebben we nog nooit meegemaakt..





























Location:Leningradskoye shosse,Moskou,Rusland