maandag 3 juni 2013

Zuid zweden

Maandag 3 juni
Zuid Zweden is toch net Denemarken. Liefelijk, vakwerkhuisjes.. Naast de koffie,thee, gesprekken, gesprekken,gesprekken willen we in de middag even weg. We rijden naar de zee bij Kivik en Simrisshamn, zitten daar lekker in de zon te lezen en daarna weer een lange avond. En weer wordt het te laat.


uit Visit Sverige
Als je televisieserie Wallander op basis van de boeken van Henning Mankell hebt gevolgd, heb je in een notendop ook de zuidpunt van Zweden redelijk goed gezien. En vooral Ystad, de plek van de misdrijven. Zo mooi is het echt: met golvende vlakten, witte huisjes in de verte en eindeloze zandstranden. Is dat Zweden, vraag je je af.
Er staan je hier nog meer verrassingen te wachten. De kustlijn van de beroemde Kullaberg in het noorden ligt bezaaid met bekende vissersplaatsjes als Mölle en Arild en exclusieve stadjes aan zee, zoals Torekov en Båstad.
Doordat het één van de rijkste agrarische regio’s van Europa is, is Zuid-Zweden groot op de markt voor kleinschalig, ambachtelijk geproduceerd voedsel. Lam, wild, gans en schaaldieren: allemaal even lekker. Kom dus genieten in de restaurants, bistro’s, bars en cafés in Malmö.

















Location:Karlins väg,Huaröd,Zweden