maandag 3 juni 2013

Skål

Zondag 2 juni
Het voordeel van Duitsland is de verse broodjes bij het ontbijt. We hebben ze gister besteld en om 8 uur zijn ze er. Dus een gezond begin van de dag.
Het is rustig, maar in Burgh, op het eiland Fehman is het erg druk. Vooral bij Calle, de grote drankwinkel . We zijn de enige Nederlanders, Duitsers zijn er ook niet, wel Zweden en Denen . We betalen de drank die we meenemen dan ook in Deense kronen. Zal wel voordeliger zijn voor de eigenaar van de winkel. Ook wij nemen aardig wat mee, maar het staat in de verste verte niet in verhouding tot alle anderen. Aanhangers vol gaan de deur uit , ook de auto's worden volgestouwd.
Burg
Der Stadtteil Burg ist mit seinen 6.000 Einwohnern für die insgesamt 13.000 Inselbewohner das kulturelle und wirtschaftliche Zentrum der Insel.
Auch für Besucher ist Burg mit den malerischen, zum Teil dänisch anmutenden Häusern, ihren verträumten Gassen, gemütlichen Restaurants und Geschäften das Herzstück der Insel. Wenn Sie durch die Straßen von Burg schlendern fühlen Sie sich in die Zeit zurückversetzt, als Stress- und Großstadtlärm noch Fremdworte waren.


We mogen direct de boot op, een klein uurtje later in Denemarken. In een file van te zwaar belaste auto's. Op de eerste parkeerplaats na de ferry staan heel wat auto's klaar en wordt de drank meer evenwichtig verdeeld. De Zweden moeten nog ruim 2 uur ..ook voor de brug moet je tenslotte tol betalen.
In Denemarken bij de brug van Farø een koffiestop, dan over de brug over.Daar eten we onze laatste Nederlandse maaltijd en om 7 uur op eerste plaats van bestemming.. Fijn hier weer te zijn.













Location:Karlins väg,Huaröd,Zweden