zaterdag 29 juni 2013

Wie wint? Zo

Zaterdag..Uit Wikipedia:
Met zijn lange, gekromde klauwen kan hij makkelijk in bomen klimmen en van tak naar tak springen. Tijdens een sprong spreidt hij zijn ledematen, waarbij de losse huid op de flanken het dier helpt in de lucht te blijven. De pluimstaart dient als roer, waarmee hij zijn sprong kan sturen. Ook kan hij goed zwemmen. De lange staart, de elegante wijze van voortbewegen en de pluimpjes op de oren geven hem een hoge aaibaarheidsfactor.
De eekhoorn is een dagdier, dat zich meestal vlak na zonsopgang al laat zien. Ze zijn voornamelijk na zonsopgang en vlak voor zonsondergang actief. 's Winters laten ze zich alleen 's ochtends zien. De eekhoorn houdt geen winterslaap. In plaats daarvan houdt hij zich bij gure dagen in zijn nest verborgen, en bezoekt hij op betere dagen 's ochtends zijn wintervoorraad.
De eekhoorn leeft voornamelijk in uitgestrekte naaldbossen en gemengde bossen waarin naaldbomen overheersen. Ook komen ze voor in parken en tuinen. Ze zijn minder algemeen in kleinere naaldbossen of in loofbossen. In de bergen komen ze voor tot op tweeduizend meter hoogte.
De eekhoorn komt voor van Europa tot Noordoost-China. Hij komt niet voor in Zuid-Spanje en enkele Mediterrane eiilanden.
Zondag
De eekhoorntjes blijven een bron van vermaak. Maar ook van ergernis. Ze eten in één dag de voerbak leeg.. Schande!
Idee... In plaats van een houten paal een metalen stang? Helpt een half
uurtje, dan hebben ze het door.Je hebt alleen maar iets minder greep.
Emmer er onder.. Dan loopt hij zich vast... Duurt wel een uur..maar dan is ook die hindernis geslecht. Je hijst jezelf iets eerder op.
De volgende ochtend zit een van de eekhoorns in de bak. Weer leeg..
Een grotere ijzeren paal aan het dak... Even oefenen.. Wel een verre sprong. Het mislukt een paar keer.. Totdat...
Aan een dunne staal kabel dan.? Desnoods onderste boven.. Gelukt...
Ik wil het opgeven.. Onze vogelgezinnen mogen nog een weekje de vetballen, de specht kan haar 4 jongen nog even helpen, dan laten we alles toch aan de natuur over. In de vogelvoerbak gaat gewoon geen voer meer.Op is op.
Maar Martin geeft nog niet op.. Dreigt met het kopen van een geweer.. Maar ook dat maakt geen indruk..ze glimlachen eens, wagen de sprong en huppelen gewoon onder onze stoelen door..daar liggen vast broodkruimels..





















Location:Björnbyn