dinsdag 28 juni 2016

O..wat is een vakantie vermoeiend

Wat een drukte.... Al 2 avonden laat naar bed... Het is prachtig vrij plekje, waar we de eerste keer een volle zon Niet zien ondergaan.  Het duurt wel lang voor het 12 uur is..
Maar het is zover.....


Het is ook wel vreemd... Ook de grafstenen achter ons genieten ervan. De doden maakt het niks uit.. 6 weken geen zon? Prima..7 weken alleen maar licht..ook goed?..ze zien niet meer hoelang de schaduwen zijn. Maar dat waren ze in hun leven al gewend. 

De volgende ochtend al weer vroeg op we willen de boot van 11 uur hebben. En voor 80 km moet je hier toch ruim 2 uur rijden. Daarbij wordt het met de dag drukker. En de boot gaat maar 3x per dag..
We zijn verrukt van dit eiland, prachtige plekken,  over een jaar of 2 terug? Vast.. Reden om gezond te blijven! Nou hadden we natuurlijk geluk met het weer.
We halen de boot..mooie tocht. En we kunnen er net op..
 Om een uur of 1 zijn we in Andenes. We gaan direct informeren bij de walvis safarie  . En wie runt dat? Natuurlijk een Nederlander. Vanmiddag om half 5 is er plaats. Morgen( vandaag dus) regent het. Dat klopt. Nou ja..we zijn er toch..doen? Ja dus. 
Als we de dure kaartjes gekocht hebben schrik ik me rot.. Nee toch? Geen comfortabele boot

Nou lijkt het Martin erg leuk..die man heeft mijn gestuntel gezien en er niks over ontraden..dus..we gaan om half 5 terug . Martin stapt er in,er zijn 4 andere stellen. Allemaal veel jonger dan wij. . 
Met hulp van iedereen wordt ik er in gehesen en  5 uur scheren we over het water..
Het duurt wel een uur voor we er 3 zien.. 
Wel fascinerend...zo,n groot beest dat lucht inneemt en dan naar de bodem duikt om eten op te halen.

Als we stijf (En niet alleen ik hoor..) en koud terug komen staat er warme soep met brood en thee en koffie klaar...
En dan wachten op de zon .. We zitten al weer zuidelijker , hij gaat niet inder, maar komt wel dieper

Geen wonder dan we vandaag nodig hebben om bij te komen..