dinsdag 7 juni 2016

Finmarken

Als we wakker worden regent het hard. En even erna is het weer droog. Zo gaat het eigenlijk de hele dag door. Dus droog douchen.. 
Als we het museum willen bekijken..dicht tot 15 juni. De kerk ook... Het mooie moderne gebouw van de zilversmeden. Open.. Maar ja..dan moet je heel ver lopen naar beneden op een grote trap.. Dat doen we dus niet.. De grenzen wel in acht nemen. Dan maar op pad. Dag Kautokeino! 


Een mooie weg door Noors Lapland vandaag. .  Met heel af en toe een streepje zon op de koffie momenten nee..het is andersom eigenlijk. Als we hoger zijn staan er alleen maar berkjes, de andere bomen zijn verdwenen en heel lage bloempjes. 
We komen op sneeuw hoogte.. Het is ook best kil..

In Karasjok hoeven we niet naar het Samimuseum, dat deden we eerder al. Wel naar het Sami parliament. Hier hebben de gezamelijke Samen, die verspreid over Rusland, Finland, Zweden en Noorwegen  wonen hun parlement. 
We mogen geen foto,s maken..dus lang leve internet.
Buiten de vergaderzalen mag het wel. Er zijn uiteraard nogal wat Samen die hun parlement in klederdracht komen bezoeken, daarna naar een gezellige camping.. De Nederlandse campers stromen binnen! ,