woensdag 1 juni 2016

Droomhuis gezocht

QZelfs voor vogels is het moeilijk kiezen.. Veel kijkers gehad dit jaar.. En zingende mannen, die ons aanbod wel aantrekkelijk vonden...
Maar vrouwen zijn kritischer.. Dit deugt niet, dat is te klein.. Of ze moest nog nadenken... Of een ander huis verkopen, of een andere partner...? 
Maar uiteindelijk hebben 2 stellen een keus gemaakt...

De ene zit onder de dakgoot.wie weet op zolder?  Die heeft de partner de deur uit gedaan en fixt het alleen. Lukt goed! Of lijken ze op elkaar? Nou ja..wat doet het ertoe.. Het zijn ( of is) een soort mees. De anderen ( vliegenvangers..ja..ik heb er verstand van) hebben het huis met 2 ingangen genomen. Voorlopig kunnen ze  in alle rust hun gang gaan. Ze krijgen een mooi uizcht, want alles staat in de knop.. Wij zullen dit  jaar de lupines niet zien..
Wij gaan. Op pad.. Richting Noorwegen.In  ons eigen rijdende  hotel. Via de oostkust, want aan de westkust  zakken de temperaturen wel erg omlaag.. .. Je ziet wel waar we belanden. 


Het duurt nog wel even voor de jonge vogels  er zijn. Maar vast eerder dan ons achterkleinkind... Daarmee gaat het goed, maar hij  wacht tot we weer in Eindhoven zijn voor hij zich laat zien.. Wel laat hij   z'n moeder merken dat hij er is... Schoppen lukt al goed! 


Bij onze Duitse  buren wordt druk gebouwd. Er komt een grote veranda bij en een " wintergarden" 
Heel  degelijk, en vooral groot.. Zal even wennen zijn.... Maar ach.. Ze zijn er niet zolang... Rustige buren.. Die vliegenvangers maken meer lawaai! 

Over een week of 4 zullen we het resultaat zien van die veranda. De vogels zullen dan wel uitgevlogen zijn. En of we ooit hun achterkleindinderen zien.. Die weten er niks van of ze gammel mormor en gammel morfar worden..Jammer toch. Want het is zo leuk.. 
Voor nog even dus..groetjes uit Björnbyn, Råda, Hagfors..