dinsdag 7 juni 2016

Lapland

Op de Zweedse national  dagen verlaten we Zweden. We hadden weer een rustig campingplaatsje, ondanks het feit dat er een flinke groep jongeren in het hoofgebouw was. We hadden ons al voorbereid op een nachtje kort slapen..maar niets was minder waar! .ook de mensen uit dat ene andere campertje zijn rustig.  We verlaten ons mooie plekje rond eeen uur of 10. 
. We zijn na een paar kilometer in Finland en komen nu echt in Lapland. Ondanks de voorspelling is het mooi weer..13 graden is niet warm, maar in de zon is het heerlijk. 
Die 3 biljoen muggen ? Die zo opschepoen over hun Land?  .. Ze zijn er niet... In elk geval heel wat minder.. Gevlucht? Kan bijna niet, want zelfs in the middle of nowhere is strenge grenscontrole!  ( Zelfs op alkohol.. Dat van ons zit ver weg in de voorraad bakken.  )Want het kan hier volgens de muggen  dan fantastisch zijn.. Vertrokken!  Vinden we ook geen ramp hoor...maar toch dom hoor.... Want volgens ons hebben ze gelijk..  Lapland is fantastisch!  
We maken een mooie tocht..niet zover vandaag  , we kunnen buiten koffie drinken. Tot groot plezier van de nog overgebleven muggen. Die komen er gezellig bij zitten 
 Veel rendieren zien we niet..Ook vertrokken? Of willen ze niet op de foto? 
We zijn vlug op de camping van Kautokeino, in Noorwegen  en kopen lekker  Noors  Kneipbrood en zitten de rest van de middag in de zon. Als we teveel aanloop krijgen gaan we naar binnen..ramen open , horretje er voor.