donderdag 23 juni 2016

7 kilo meter lang 215 mr onder de zeespiegel

22-6-16
Het is mooi geweest op de Noordkaap. Laat naar bed, vaak wakker door de storm en regen. Want het weer is verslechterd. Het hele platform is in beweging, iedereen is aan het vertrekken . De laatste inkopen in de souvenirswinkel, grote tassen met van die kriebeltruien. Wij kopen nog een video. Mag je een keer komen bekijken. In de dichte mist rijden we weg. Beneden valt het wel mee. Er zijn weers waarschuwingen.  
Wandelaars moeten opletten voor snelle onderkoeling en automobilisten voor stormvlagen. 
Doen we dus en rustig zakken we naar de tunnel die het eiland met het vaste land verbindt.
De boot gaat nog 1x per jaar, om in april de rendieren te brengen. In september zwemmen ze zelf terug. Voor de winterstormen aanbreken. 
Tijdens de koffie maken we ons plan.. Toch naar Haverøysund. We zijn hier en willen de mooie weg toch rijden en daar overnachten. . Morgen zakken we weer richting huis. 
Het is donker weer en bitter koud. Er zijn veel mooie kampeerplekjes, maar alle camperaars zoeken de bewoonde wereld. Het weer is té slecht en de storm te hevig. 
Maar we hebben geen zin aan te schuiven op een braakliggend perkeerterrein aan de haven. Campings zijn hier niet en we rijden de helft van de 90 km terug. Daar vinden we wel een mooi, redelijk beschut plekje..zonder internet bereik.. Wordt dus morgen blog versturen
Jammer.. Later beter... We komen gewoon een keer terug!