dinsdag 14 juni 2016

Niks nieuws eigenlijk

We stonden op zo,n mooi plekje.. Uitzicht op kuddes rendieren

 En uiteindelijk gaan we toch maar naar bed.Het stormt en giet en is 5 graden. Nu is de normale zomertemperatuur hier maar 13 graden, maar 5...  We slapen dus lekker uit, ontbijten uitgebreid( met warme broodjes en een ei) en rijden een stukje. 
Maar even erna een stukje blauw? 
Koffietijd dus.. We houden wat schapen gezelschap, het wordt zo maar etenstijd en besluiten:  we blijven gewoon in dit gebied met al die kleine Samen nederzettingen.Rendieren en schapen houden is hier wel gemakkelijk.. Alles loopt buiten, tegen de winter verzamel je je vee, slacht wat, of zet een merkje ergens op.. De rendieren vinden hun eten wel onder de sneeuw, voor de schapen wordt voor bijvoeding gezorgd. Maar misschien valt het tegn? Makkelijker dan een hond, die moet je uitlaten..Er zijn " graslandjes" afgezet en op veel plekken staat al hooi voor de winter  klaar.
 
 Even boodschappen in het stadje, wij hebben ook weer genoeg te eten en drinken. Een wijntje staat nog wel in de geheime voorraad..kacheltje aan, internet en telefoon verbinding.. Wat wil een mens nog meer. 

 Even
 later hebben we een goede plek met uitzicht op zee.