dinsdag 23 februari 2016

Nog steeds mooi weer 23/2-16

R

Nog steeds vriest het. De nachten zijn helder, overdag schijnt de zon. De zon  is al warm, zo laat in de winter. Af en toe horen we de vogels. Veel zijn er niet..verstandig, want veel  te eten is er ook niet. Wel bij bekenden, die vogelvoer hebben opgehangen, wij niet.. Ervaring  heeft ons geleerd dat het erg lang duurt voor de vogels het door hebben.. En als ze het net weten is er geen verse aanvoer meer.. 
 

De nachten  zijn koud en helder. Het is gewoon licht, met de volle maan in de kamer. Ook nog eens weerspiegeld door de sneeuw.  Gister  schrokken we  even op door 2 sneeuwscooters die een nachtelijk ritje maken.10 uur.. Dan hoor je hier normaal gesproken echt niks meer.. Er zijn veel  sterren, maar geen Noorderlicht. Dat is veel noordelijker.. Met veel plezier denken we terug aan 3 jaar geleden, toen we in de Västerålen logeerden voor een weekje! 
Maar we zijn te tevreden met hier. We voelen ons al zulke geluksvogels! . 

In de ochtend is het hier nu  iets eerder licht.. Als we opstaan schijnt de zon al. Hij piept net door de bomen heen, want hij staat nog laag. En gaat op een heel andere plek op dan in de zomer. 
In de avond gaat -de zon hier  is toch nog steeds eerder onder. Halen we in de zomer wel weer in. Geduld dus..

Nog 4 nachtjes..dan wordt het opnieuw aftellen.