vrijdag 12 februari 2016

De laatste nieuwtjes 12/2

Wat heerlijk gister, die mooie dag.. Lichte vorst en direct is de modder een ijslaagje.. Op het meer zijn een paar waaghalzen aan het ijs vissen. Te ver weg om een goede  foto van ze te maken (ergens tussen de bomen zitten ze!) , laat staan een signalement te verspreiden. Het is een feit dat ze er nu niet meer zitten..thuis visbakken of er door gezakt? Nog geen politiebericht op de radio in elk geval . Wij genoten van het zonnetje.
Onze naaste buren op bezoek... Peter, van de camping gaat naar huis. Dat is nog een aardig eindje. Er zijn 11 stukken van de rally afgelast. De serviceplats zit in Karlstad. Veel klanten verwacht hij niet.  De campinggrond is ook veel te nat om zware caravans en campers neer te zetten.
Van de stuga,s zijn er wel een aantal verhuurd, een tv ploeg uit Engeland, een kleine Franse ploeg en wat toeschouwers. Het ontbijt is inclusief en Hans nodigt ons uit om mee te ontbijten ( foto van internet natuurlijk)
Dat doen we...gezellig. De tv ploegen maken geen contact.. Die zijn aan het werk en spreken geen Zweeds. Maar de toeschouwers zijn leuk.. Mannen onder elkaar.. En volgens mij is die hele rally eigenlijk bijzaak .. De fanatiekelingen waren al om 6 uur klaar met het ontbijt. ..brrr ...koud.... Die staan al in het bos.. Wij en de  levens genieters hebben het lekker warm en nemen nog een broodje en een flinke kop koffie. 

Vannacht is het gaan vriezen en als wij ook klaar zijn met het ontbijjt sneeuwt het. wat heerlijk. Ineens is het zoveel mooier en lichter. 
We hebben een afspraak met oude bekenden en  rijden er door de sneeuw heen. 

We komen toeschouwers tegen in zware campers .. Verder hebben we nergens last van. 
Het is lekker warm  en gezellig als we  opnieuw aan de koffie zitten en de wereld bespreken... 
En al weer later dan gedacht als we thuis komen.Tja..gezelligheid kent een tijd..met en tas vol vis weer op huis aan.. Er is een aardig pak gevallen en het sneeuwt nog rustig door. Iedereen is het bos in.. Ze moesten eens weten hoe fijn het is als je niet naar die rally hoeft. 
Straks maar weer hout halen!