zaterdag 23 augustus 2014

R1- Op weg naar Rusland

23-8-14
Ondanks het slechte weer van de afgelopen dagen vertrekken we voor een tijdje uit Råda. Dinsdag vliegen we naar Moskou. Natuurlijk hadden we ook maandag weg kunnen gaan. Maar als je een "nieuwe camper" voor de deur heb staan wil je die uitproberen.
Het giet... In alle meren en riviertjes staat het water heel hoog en er komt nog meer bij.
In het campertje is droog... We rijden binnendoor naar Örebro. Nog even een fatsoenlijk nieuw shirtje kopen. Tenslotte verheugen we ons op het "captains diner" . Dan wordt verwacht dat we elegant gekleed gaan. Nou... Daar zorgt Dressmann voor. We krijgen vast een kleding Oscar..het best geklede echtpaar van de reis.
De ware reden is eigenlijk Bauhaus.. Nog wat haakjes voor de auto.






Het blijft hozen.. We schieten niet op, de wegen lijken rivieren. We nemen de zuidkant van de Mälaren. Stocholm halen we vandaag niet Op de kaart zien we Mariefred. Er is een paleis , Gripsholmslottet waar we ooit naar toe wilden.






En er is een camping. Maar we vinden een mooie camperplek. Aan de haven. Wc om de hoek. En aan de andere kant het paleis van de haven staat het oude slot. Leuk stadje ook, Mariefred. Net alle winkels dicht natuurlijk. En het slot is ook op slot. Tijdens een ommetje zien we dat er vanavond een concert is het Villancico ensemble. Zij spelen,zingen en dansen Latijn Amerikaanse barokmuziek. Kunnen we dat halen, zijn er nog kaartjes?















We hebben vanmorgen bij de Lidl kaasbroodjes gekocht. Die zijn zo op. En we kunnen nog net een kaartje kopen. Om in de muziekzaal te komen moeten we door het paleis..











De accomodatie is geweldig, en de muziek ook. Wat heerlijk..zo maar doen wat op je pad komt.




































Location:Gripsholmsvägen,Strängnäs,Zweden