vrijdag 26 juli 2013

Onweer

Van de weerberichten over de warmte in Nederland krijg je het er ook hier warm van. Maar dat was het niet..het was echt heerlijk weer... 24 graden, zwak windje, open en helder. Maar ook hier werd het benauwd..onweer in de verte en Selma op het water... Gelukkig was die zo verstandig om naar huis te roeien, en was netjes op tijd weer terug. De paar druppels deren haar niet.
Op tijd gegeten, want er moet op de camping geholpen worden met het avond spel. Maar de donder wordt heviger en het avondspel en de kano tocht worden afgelast.
Het bleek een goede beslissing, want er volgt een enorme klap met een flits.
Op hetzelfde moment gaat het alarm af van de camping.. Bliksem inslag.
Alles is stil..je hoort geen mensen meer, de vogels zijn stil.. Ook wij zitten als versteend. Een paar seconden maar.. Kijken hoe het daar is. Er is beweging, alles is onder controle... Een jongen heeft zijn vingers verbrand omdat hij met een gamebord aan het spelen was en Nick had de telefoon vast die aan het laden was en voelde de electrische schok door zich heen gaan. Maar een uurtje later komt hij al weer op de fiets langs om Selma te halen.
We hebben geen elektriciteit, het internet en de telefoon..alles is uitgevallen... Ook onze stoppen zijn door, ook een belangrijk ding, ik weet niet hoe zoiets heet..een soort veiligheidssysteem. Spannend , dat wel.
De elektriciteit is er weer, maar wij niet...tja..Martin doet dat altijd en is er even niet. Wachten maar.. We kunnen zonder.. Als Paul van de camping dat hoort komt hij direct hierheen en regelt het... Wat hebben we overal toch een goede buren. ..
Het is nog steeds fijn weer. Kijk maar, dit zegt de yr,no erover:
Værvarsel for
Råda, Värmland (Sverige)
I dag, fredag 26.07.2013
Tid Varsel Temp. Nedbør Vind
kl 11–12 24° 0 mm Flau vind, 1 m/s fra sør
kl 12–18 24° 0,1 mm Flau vind, 1 m/s fra vest-sørvest
kl 18–24 25° 0 – 1,7 mm Svak vind, 2 m/s fra vest-sørvest








I





Location:Hagfors,Zweden