vrijdag 26 juli 2013

De drukste dag van het jaar voor schiphol.

Komt omdat Martin ook vandaag van Amsterdam naar Oslo vliegt..elk mannetje telt...




Foto ANP
vrijdag 26 jul 2013, 09:09
"Schiphol verwacht vandaag de drukste dag van het jaar. Ongeveer 178.000 mensen komen vandaag op de luchthaven. Ze vertrekken, komen aan of stappen over. Het wordt iets drukker dan de drukste dag vorig jaar, zegt Schiphol.
Deze vakantiemaanden verwerkt de luchthaven 15 miljoen reizigers. De meeste mensen gaan naar landen in Zuid-Europa of naar de Verenigde Staten.
Schiphol zet ongeveer tachtig mensen extra in om alles in goede banen te leiden. Ook kantoorpersoneel gaat in de vertrekhal helpen. Ze wijzen reizigers bijvoorbeeld de weg of ze helpen met het opruimen van de bagagekarretjes."

Want tja.. Dinsdagavond een telefoontje dat de buren ontdekten dat in de flat is ingebroken.. Deur met koevoet open gebroken. De politie heeft het huis weer dichtgemaakt. En is bezig met sporenonderzoek.
Martin wil er heen... Want..wat is er weg? Een hoop gedoe dus. Gelukkig hulp van Petra, die is nog thuis, zeer goede buren en de ANWB reisverzekering. Die regelde dat Martin op woensdag om 7 uur uit Oslo kon vertrekken.. Dat betekende dus om half 1 hier weg.
Problemen met parkeren..de auto is te hoog.. Dus op de korttijjds parking. Wordt volgend jaar paar dagen minder vakantie.
Om 12 uur in Eindhoven en een hoop geregel.. Er zijn wat voor ons waardevolle spullen weg..maar de deur wordt weer gemaakt en er zit een nieuw slot in. Even slikken en over tot de orde van de dag. Er zijn ergere dingen.
Vanavond om 10 uur vliegt hij terug, is nog net op 26 juli , om 2 voor 12,in Oslo en kampeert een nachtje(voordeel van de kampeerauto, alles ligt er in..)en morgen zijn we weer samen.. Met Selma natuurlijk..was gezellig dat zij hier was ..trouwens ook hier aan aardige mensen geen gebrek.. Wat een geluksvogels zijn we eigenlijk...