vrijdag 19 juli 2013

Dus gewoon nog een blog

Tja..als je niet weet wat je precies wilt ga je ongericht te werk. Ben ik meer gewend dan Martin , dus gebeurt het in de vakantie meer dan thuis. Want tenslotte beheer ik de informatie en leg die heel democratisch als voorstel neer. Eerst nog even een mooiere foto van de camping. De enköpings camping mag dan groot zijn.. om 9 uur is iedereen al weer weg en de camping ligt mooi aan de Mälaren .




Op pad..
Dus eerst naar het oude Zweedse kerkje met de muurschilderingen in Härkeberga.. Rond 1400 gebouwd en in 1480 beschilderd . We zijn er te vroeg,gaat pas om 11 uur open. Gelukkig hebben we zelf koffie bij ons. En precies 11 uur komt de mevrouw met de grote sleutel. Er is veel te zien, en het is over 12 als we weer vertrekken.




Op de kaart zie ik Linnés Hammarby,vlak bij.. en in een boekje lees ik dat dat het zomerhuisje van Linnaeus was. Groter dan het onze. En ouder. .het oude behang zit er voor een gedeelte nog op. Dat kon je meenemen en oprollen. maar geen van de kinderen wilden het blijkbaar hebben .Het huis is goed onderhouden. Door de Uppsala universiteit. Hier was hij de laatste levensjaren arts onderzoeker. Geneeskunde en biologie gingen in die tijd goed samen.




3 uur..te vroeg voor een camping, we zijn ondertussen vlak bij Uppsala, dus die kant op.
We komen langs het plaatsje Danmark en moeten ook daar de kerk natuurlijk bekijken. In Uppsala rijden we door naar de grote domkerk, vinden een parkeerplek en dwalen nog wat door de oude binnenstad.
7 uur.. De camping is verschrikkelijk , dus we vertrekken en staan nu op een parkeerplaats tussen Uppsala en Stockholm , hier gaan we straks ook maar slapen.











Location:Uppsala