donderdag 11 juli 2013

Fototentoonstelling Laxholmen, Munkfors


"De ovanligas museum" uit de touristinfo Munkfors.
En utställning av Åke Mokvist, efter hans omåttligt populära böcker om "De ovanliga". Muséet blev en succé när det öppnades i maj 2012! Utställningen om de spännande och modiga människorna som gått mot strömmen och som funnit friheten viktigare än tryggheten, har redan lockat tusentals besökare och har utvecklats inför 2013. "De ovanliga" är främst en fotoutställning, kryddat med tillhörigheter från några av de porträtterade människorna. Bilder från utställningen finns nedan.
Åke Mokvists böcker "De ovanliga har tillsammans sålts i över 200 000 exemplar.

In Munkfors, onze buurgemeente hebben ze hetzelfde probleem als in Eindhoven. Oude industrie complexen.. Wat doe je ermee..iets met kunst?
Dat leek een goed idee..de meest beroemde Zweeds levende schilder , Lars Lerin, is geboren in Munkfors. Veel van zijn schilderijen hingen daar, net als in het Värmlands museum en het National Museum. Maar Lars is voor zichzelf begonnen..heeft een duur en groot huis aan de Vänern en heeft daar een eigen expositieruimte. De hal kwam dus weer leeg te staan.
Nu is het de plek waar levensgrote foto's van Åke Monkvist hangen, van mensen die gewoon deden wat ze fijn vonden...die authenticiteit hadden, die vrijheid en eigen keuze van levensbelang vonden. En dood gingen als ze naar een verpleeg- of bejaardenhuis moesten Ze woonden in hutjes op de hei, of waren kasteelheer... Mooie foto's....













Location:Munkfors