donderdag 23 december 2021

Krakow

We slapen uit. We gaan niet mee naar de zoutmijnen. Al die trappen naar de diepte hoeft niet. We hoeven ook geen beeldhouw werk van zout.  

Op internet vinden we dat in het historisch museum een kerststal expositie is. Dat is een aardiger invulling van deze ochtend. Met kerst  is alles dicht. 
Als de hele horde weg is gaan we rustig ontbijten .
Er zijn wat losse gasten. 
We zit


Het is jammer : dat vliegen met de batterij van  scootmobieltje is zo moeilijk is… want de reis in de bus is wel pittig.  Het station is vlak bij en 2x per dag komt er hier een vliegtuig uit Eindhoven aan. 

Het hotel ligt heel centraal. Binnen 5 minuten zijn we op het centrale plein. 
Stervens  koud..dus eerst maar eens een muts en pet kopen. Kan bij de verzameling in Eindhoven…   


De kerstmarkt komt straks of morgen wel!





Om 5 over 11 zijn we bij het museum. 
Natuurlijk bejaardenkorting.. dus voor 20 Zloty’s ( €5,-)mogen we naar binnen en worden we warm. Ze hebben ook nog een keurige wc én goede koffie… wat een reden om naar een museum te gaan…  
We gaan met de lift naar de 2 e verdieping felle kleurtjes stromen ons tegemoet.. wat een verrassing.
Hier, in Kraków , maken scholen, families buurtschappen hun eigen kerststal. Van Lego, wc rolletjes veel papier-maché. Ontroerend, kunstig, prachtig..



















Het is kwart over 12. Over een uurtje moeten we een flink eind verder zijn, daar komt de bus aan. Eerst koffie. We zijn verstandig; niks erbij… als je kijkt hoe lekker het is krijg je spijt.. te laat!
Dan weer de kou in.. naar de rivier, daar komt de bus








Met een gids gaan we verder