vrijdag 17 december 2021

Een terugblik…





Fijne kerstdagen.... Wesołych Świątz... 

We zijn de kerstdagen in Polen. Daarom wensen we jullie nu vast fijne kerst en een gelukkig 2022. 

Net als ieder jaar weten we dat er in onze familie, vrienden, buren en bekendenkring weer mensen voor wie juist deze kerstdagen moeilijk zullen zijn. Zij zijn de persoon die hen het liefst was verloren . Hoe ouder wcvworden, hoe meer ook voor óns belangrijke mensen weg vielen...zij zullen bij veel mensen in gedachten zijn...ook bij ons.   Al  willen en kunnen we ons niet voorstellen dat ze er niet meer zijn... en toch is het zo... 

Ook jullie, ondanks alles... goede dagen met mooie herinneringen. En moed om het nieuwe jaar zonder hen in te gaan. 

Zoals elk jaar willen we jullie weer even bijpraten over ons 2021, een nieuw jaar waarin Corona veel bepaald heeft.... veel contacten hebben een deuk gekregen... té veel bezoekjes werden uitgesteld. We hopen die komend jaar weer op te pakken. Wij zijn in elk geval allebei ingeënt en hebben onze boosterprik er ook in zitten. En zijn vooral van plan voorzichtig te blijven en ons gezonde verstand te  gebruiken. 

Eerst: we verkochten onze Zeeedse stuga, ook onze verantwoorde auto.Er kwam een klein rood  campertje voor in de plaats.. we kunnen dus, zonder veel plannen, gewoon weg!  

Nu de Corona beperkingen nog weg… 

In de eerste maanden van het jaar waren we nog een een midweek in Zeeland, Martin vierde daar zijn 80e verjaardag en waren we druk bezig ons campertje in orde te maken. Nog een weekje Kijkduin onderbraken de soms saaie dagen,  Na de corona inentingen en een test vertrokken we via Groningen, na midsommar naar Zweden.  





Corona leek even ver weg…we  maakten ons vakantiehuisje in Råda klaar voor de verkoop, maar hadden ook nog wel tijd om met ons campertje naar Finland te trekken. Het waren heerlijke, ongecompliceerde weken.   




Vol goede herinneringen laten we Björnbyn achter… 26 zomers..winter weken, voor-en  najaren.

 En een heleboel dierbaren. Die zien we gewoon met ons campertje terug! 

Ná september leken de Corona beperkingen terug te komen. Gelukkig konden we begin oktober nog wat bezoekjes afleggen en waren de musea nog even open. Een weekje uitwaaien in Domburg hoort tot de traditie. . 




Volgende week  vertrekken we voor een paar dagen  naar Krakau. Mag van de overheid. Met een hart met een beetje twijfel, een lijf vol antistoffen, een koffer vol mondkapjes en een hoofd vol gezond verstand. We zullen voorzichtig zijn…. En we gaan niet zolang. Net voor  oud en nieuw zijn we alweer thuis. Daarna maken we onze plannen voor het komende jaar

Dus… goede dagen en tot in het komende jaar! 

Martin en Anneke