donderdag 23 december 2021

Eerst maar eens naar de tussenstop..

22-12-21. 


We vertrekken op tijd…want we maken nog een stop in Wroclaw 



De gids die Bolderman voor ons regelt weet veel van de geschiedenis en wil dat wij dit ook allemaal weten..ze doet haar best. Wij ontsnappen.. 




  “De hoofdstad van de provincie Neder-Silezië is met zijn eeuwenlange geschiedenis, die de vele monumenten die hier voorkomen beïnvloedt, het belangrijkste culturele, economische, academische en toeristische centrum van Zuidwest-Polen; een stad die zeer rijk is aan attracties voor elke toerist...”










De stad van de bruggen

Op de Oder varen schepen langs, bijna zoals in Venetië.  Meer dan honderd bruggen en loopbruggen verbinden de oevers van de stad - hun aantal doet in Europa denken aan Venetië, Amsterdam, Sint-Petersburg of Hamburg. 




 

Het oude stadsplein, dat de historische renaissance- en maniëristische huurhuizen perfect combineert met naoorlogse reconstructies, is een van de grootste in Europa. Dag en nacht weerklinkt het met muziek en verleidt het met de pracht van de omgeving. 



Maar ja … er is kerstmarkt en daardoor is het mooie plein niet zo mooi als je verwacht.  Al die tentjes voor die mooie pandjes…  Bij een bezoek aan Wroclaw kunt u de tentoonstelling "1000 jaar Wroclaw" in het Historisch Museum niet missen.   









Wij wel hoor:  want daar is geen tijd voor.   







Want het is ook de stad van de kabouters .. wel heel grappig 


Blij met deze reisonderbreking! 

En weer verder .. op naar de file! 





En dan naar de eindbestemming van deze vakantie: Krakau.


Omdat we pas tegen half 9 eten, nemen we maar een fles wijn… die gaat mee naar boven.. we vallen bijna in slaap…