dinsdag 23 oktober 2018

Het is weer gelukt.... hemma!


Maandag 22

Goed geslapen..een heel rustige reis.. 
Vroeg op.. kwart over 6 gaat de wekker, we willen nog even douchen... 
Half 7 schalt een enthousiastelling dat de ontbijtzaal open is.. tot half 8, dan is de boot aan de wal, wordt alles opgeruimd... om 10 uur straks moeten alle hutten gepoetst zijn, de afwas gedaan en verse koffie gezet..
Het is nog donker buiten als we half 8 in de auto zitten... eerst alle vrachtwagens eraf, om  8 uur rijden we in de schemer op Zweedse grond! 
De zon is aan het opkomen.. een mooie reis, met de zon in de rug  rijden we Noordwaarts.. bijna 600 km.
Direct als we Malmö  uit zijn wordt het rustig.. als we het raam even open doen komt de schone frisse lucht naar binnen.. we genieten er extra van.  Het stormt, maar het Renaultje heeft er geen last van




.
De Tom Tom geeft een grote opstopping door, eerst maar weer ergens koffie... bij een Mc Donald, kunnen we het blog wegsturen.. Helaas..vandaag niet....


Als we met z'n allen de snelweg af moeten zien we dat we toch niet enige op de weg waren..met een lange rij rijden we met 30 km door kleine dorpjes. Het verkeer wordt geregeld dor mannen en vrouwen die met een vlag zorgen dat ook de mensen uit de dorpen nog boodschappen kunnen doen. 
Tja..zo houden ze hier de werkloosheid  wel laag! 



Even eten bij Ikea, in Göteborg, daar wel internet..snel sturen we wat foto's op. En rijden weer door. Bij Uddevalla gaan we van de E6 af, naar de E45..de weg die Napels met noord Zweden verbindt. Maar dat is geen snelweg..meestal 80 km per uur.. 
Bij Grums eten we weer iets, het wordt alweer donker..opletten voor elanden.. het gaat goed, wel heel veel reeën gezien onderweg. 
Half 7 zijn we thuis , het is donker, we hoeven niks uit te pakken..kopje koffie, glaasje wijn en rond half 11 liggen we in bed .. 

Wel een eind hoor.. bijna 600 km in Duitsland, en de dag erop weer 600... te veel eigenlijk! 
In de lente rustig aan, met het campertje, kunnen we koffiedrinken, eten en slapen waar we willen.