vrijdag 26 oktober 2018

Lysvik

Föregående kyrka på platsen var en träkyrka som uppfördes på 1500-talet. En ännu tidigare kyrka kan, enligt vissa uppgifter, ha funnits här redan på 1200-talet.


Nuvarande kyrka uppfördes 1753 - 1762 av domkyrkans byggmästare Christian Haller. Den består av ett rektangulärt långhus med ett tresidigt kor i öster. Norr om koret finns en sakristia. Vid västra sidan finns ett klocktorn med huvudingång och vapenhus.

Het is koud, .. dat maakt het ook erg mooi, die open en heldere hemel. 

In de avond schijnt de maan de kamer in. Toen we gister laat thuis kwamen van een etentje( overdag ook al uitgebreid koffiebezoek gehad.we  vervelen  ons bepaald niet.) was het bijna licht.  

Voordeel is ook dat je nog ens iet hoort van de mensen die hier wonen, die wezen ons op dit bijzondere gratis concert..leve de Zweedse kerk! In de zomer waren we met Anneberth ook bij de kerk..dicht helaas... en ook koud..de dagen rond midsommer waren immers de slechtste van de hele lange zomer!

Goed..om het gratis te laten zijn moet het op een kerkdienst lijken..een klein preekje, daar zetten we onze oren voor uit... een psalm en de zegen...ksn nooit kwaad .. kwam goed van pas trouwens, een groor hert springt in het pikkedonker net voor de auto weg.. hij geluk..wij ook!