zondag 23 juni 2019

De vakanties beginnen

Nee, niet voor de mensen in de toeristen industrie. Die maken zich, ook hier in Zweden ook op voor de vakantie.
Maar dan die van anderen! 

Maar eerst dit midsommar helg..

Midsommer afton danst iedereen hier om de midsommarstång. We zijn wezen kijken natuurlijk! En moedigen  aan....Gelukkig is  het  beter weer dan vorig jaar:  toen het regende... ...





Midsommarafton waren   we uitgenodigd bij onze nederlandse buren op de Rådastrand camping.De komende weken zullen we elkaar allleen maar gedag zwaaien...ze krijgen het druk! Moet ook..in deze komende weken moet het geld verdiend worden.   

Vanavond draaien ze proef met een barbeque aktiviteit... en na afloop mogen we mee evalueren.... 
daar komt niks van... het was gewoon gezellig! 
Ze zijn slim genoeg om de kleine organisatie onvolkomenheden te veranderen...Bedankt.. wat een geluksvogels zijn we met deze buren. 
We hebben aangeboden dat ze, als ze inschrijvingen voor vegetariers hebben, ze altijd uit onze koelkast kunnen komen lenen.. voor vanavond had ik m'n eigen balletjs mee genomen..de grönsaksbullar van Ikea. 



Martin geniet van de goed klaargemaakte  worstjes. 



Het is eigenlijk hel leuk... Tobias en stagiaires zijn aan het werk, ieder zorgt voor z'n eigen drankje. Er is een leuke sfeer en de volgende dag hebben we ineens veel bekenden in de buurt! 

Die zijn volgende week allemaal weer weg.... is ook heel prettig! 

Gister waren we uigegenodigd door vrienden..  al een paar jaar zijn we met midsommardagen bij hen.Van die balletjes meenemen hoeft hier echt niet... de kokkin tovert ook wat vegetarische hapjes. 
Dit jaar hebben we ons campertje daar en blijven slapen.  Als we om kwart voor een, na een lekkere maaltijd( vis,vis,verse aardappeltjes met dille, salade en  snaps.......  , wodka,wijn, bier... skål , aardbeien ijs toe.. dat hoort bij Midsommar .het is tegen 1 uur tijd om naar bed te gaan 



Zij wonen aan de Klarälv, en zijn echte Zweden geworden. We zijn met en heel aardig gezelschap
En het is dan ook reuze gezellig.. 

Het is een heldere avond. Natuurlijk is de zon onder als we naar bed gaan, donker wordt het in deze tijd niet echt.. half 3 schijnt de zon alweer..gelukkig maar..het waren koude uurtjes, zo rond de + 3 graden... 
gelukkig hadden we extra plaidjes! 




Tijdens het gezamenlijke ontbijt is het alweer 17 graden. 
Rond half 11 vertrekt iedereen... lopend naar huis, met de auto op vakantie naar Noorwegen, thuis nog even wassen en dan naar Stockholm en wij rijden gewoon onze 12 km naar huis....  en doen onderweg nog wat boodschappen. Echt nodig is het niet, want we hebben en tas vol overschotjes mee...nou ja..overblijfsels van de zeer uitgebreidde maaltijd! Heerlijk! 

Onze gastheer en gastvrouw kunnen gaan opruimen... morgen moet er gewerkt worden! En wij..wij rusten lekker uit!